Cultură, în brutării şi mijloace de transport în comun din Timişoara, de Ziua Culturii Naţionale

Foto: STPT

Sub egida „Poftim cultură!”, de Ziua Culturii Române, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara îşi propune să aducă mai aproape cultura națională de publicul larg prin două acţiuni inedite.

 

Sâmbătă, 15 ianuarie, la ora 15, în Piața Libertății, câțiva studenți actori vor porni într-un periplu cultural, cu mijloacele de transport în comun de pe liniile de tramvai 4 şi 9, cele de firobuz 14, 15, 16, 17 și de pe linia de autobuz 33, unde călătorii vor asista la performance-uri spontane, pe texte ale unor autori români unanim apreciați. Acțiunea este organizată în parteneriat cu Societatea de Transport Public Timişoara.

Tot pentru a veni în întâmpinarea Zilei Naţionale a Culturii, elevi ai Şcolilor Gimnaziale nr. 19 şi 30, ai Colegiului Național Pegadogic și ai Liceului Teoretic Special „Iris” au pregătit texte manuscrise sau în Braille, cuprinzând fragmente din autori români. Textele astfel redactate vor fi găzduite de brutăriile Prospero din centrul Timişoarei, dar și din cartiere, pe b-dul Cetății, la Sala Olimpia, în zona Soarelui și în zona Dâmbovița.

 

Print Friendly, PDF & Email