Culiţă Chiş a făcut plângere penală pe numele primarului şi viceprimarului Timişoarei

Foto: Agerpres

Culiță Chiș, fostul director al Direcţiei tehnico-edilitare din Primăria Timişoara, a făcut o plângere penală împotriva a primarului Dominic Fritz și a viceprimarului Ruben Lațcău. „Unele acuzații formulate sunt de-a dreptul halucinante și se referă la situații sau conversații care nu au avut loc”, spun oficialii Primăriei.

 

„Această plângere este de fapt o răzbunare a domnului Culiță Chiș care s-a făcut remarcat, în poziția pe care a ocupat-o, de mai multe acțiuni care produc încă efecte negative importante pentru Timișoara, pe care noua administrație face eforturi să le îndrepte. Ne referim, în principal, la blocajul de la Drumul Boilor care are drept cauză realizarea unor lucrări ale Primăriei pe terenuri care nu se aflau în proprietatea Municipiului Timișoara”, transmit reprezentanţii Primăriei Timişoara.

Această situație, adaugă ei, a fost semnalată de însăși Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care, în corespondența adresată Primăriei, preciza: „Modalitatea aleasă de fosta conducere a Primăriei Municipiului Timișoara de a impune realizarea unei intersecții de tip girație suplimentară, pe varianta de ocolire Timișoara Sud, prin execuția unor lucrări de drum local și de utilități, în mod abuziv, în interiorul culoarului variantei de ocolire, a generat un blocaj care trenează și în prezent”.

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, declară că i-a atras atenția, în nenumărate rânduri lui Culiță Chiș că acest mod de lucru este inacceptabil şi reaminteşte că și fostul primar, Nicolae Robu, și-a exprimat nemulțumirea față de maniera acestui angajat de „a rezolva” lucrurile, dar afirmă că acesta „a preferat să închidă ochii. Noi nu am procedat la fel și muncim să îndreptăm greșelile din trecut.”

Edilul afirmă că la baza plângerii penale ar fi stat supărarea lui Culiţă Chiş că, în urma reorganizării instituţiei, „şi-ar fi pierdut funcția și statutul de atotputernic în Primăria Municipiului Timișoara”.

„Suntem acuzați și că nu respectăm decizia instanței în privința noii organigrame, deși chiar faptul că dl. Chiș ocupă în continuare aceeași funcție și primește salariul de director este dovadă că această afirmație este complet falsă. Instanța nu a anulat noua organigramă, ci doar a suspendat aplicarea ei cu momentul pronunțării hotărârii judecătorești. Schimbările realizate până la pronunțarea acestei hotărâri sunt perfect valabile”, adaugă Dominic Fritz.

El mai spune că se așteaptă ca acest tip de hărțuire și de abuzare a sistemului penal de către angajați care-și pierd funcțiile de conducere în urma reorganizării sau care au alte supărări să continue: „Noi ne vom prezenta de fiecare dată când suntem solicitați să dăm explicații, în acest caz, în calitate de martori. Menționăm și faptul că organele de justiție sunt obligate să declanșeze cercetarea faptelor acuzate (fapte, nu persoane!) în cazul oricărei plângeri depuse. Nu avem nici cea mai mică emoție că această plângere nu va duce nicăieri.”

Print Friendly, PDF & Email