Crosul OncoHelp, un eveniment caritabil de succes, la Timișoara

Peste 250 de persoane au participat, ieri, la Crosul OncoHelp, evenimentul caritabil desfășurat la Timișoara sub deviza “Există viață după cancer!”.

 

Crosul, desfășurat pe malul canalului Bega, pe o distanță de 3,8 kilometri, a fost organizat cu intenția  de a promova un stil de viață sănătos și, în același timp, de a aduna fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală a saloanelor din cadrul spitalului de zi al Centrului de Oncologie OncoHelp, prin achiziționarea unor infuzoare automate. Astfel, personalul medical va putea trata cu precizie și într-o perioadă mult mai scurtă de spitalizare un număr mult mai mare de pacienți. La ora actuală în cadrul spitalului beneficiază de tratament în jur de 1.700 de pacienți/lună, dar numărul solicitărilor este în creștere.

Crosul OncoHelp a fost organizat de către Asociația OncoHelp, în parteneriat cu Asociația Atletic Club Maraton, având sprijinul mai multor sponsori, atât instituţii publice, cât şi societăţi private.

“A fost o atmosferă minunată pe malul Begăi, unde copii și adulți, antrenați și mai puțin antrenați, am alergat împreună, în scop caritabil, pentru binele comunității și pentru sprijinirea pacienților oncologici care au nevoie de ajutorul nostru. Prin contribuția oamenilor cu suflet mare care au fost astăzi alături de Asociația OncoHelp, a sponsorilor noștri în organizarea acestui eveniment, dar și prin contribuția  membrilor comunității care au făcut deja o donație, vom putea achiziționa o parte din infuzomatele necesare dotării Spitalul de Zi OncoHelp”, declară dr. Valeriu Borugă, manager al Asociației OncoHelp.

Persoanele care și-au dorit să participe la acest eveniment, dar nu au reusit să ajungă, pot contribui la acest proiect printr-o donație în conturile bancare ale Asociației OncoHelp: RO65RZBR0000060017201882 – pentru lei şi RO97RZBR0000060017201888 – penru euro, cod swift RZBRROBU – Raiffeisen Bank Timisoara.

Construit în perioada 2005 – 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp a reprezentat primul proiect al Asociației OncoHelp, realizat cu ajutorul sponsorilor și al comunității. A fost gândit ca o alternativă la sistemul medical de stat, permițând accesul tuturor pacienților la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat. Dacă la începutul funcționării sale, în anul 2009, avea 38 de paturi și doar şase angajați și colaboratori, anul acesta Centrul de Oncologie OncoHelp numără 161 de paturi și peste 250 de angajați și colaboratori.

Devenit spital universtar începând cu anul 2011, Centrul de Oncologie OncoHelp furnizează servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici: oncologie medicală, radioterapie, ematologie, endoscopie digestivă, imagistică medicală, îngrijiri paleative și consiliere psihologică. În anul 2016, o dată cu construirea și dotarea celui de-al doilea buncăr de radioterapie cu un accelerator de ultimă generație, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit un centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar.

Print Friendly, PDF & Email