Cristian Pătrăşconiu lansează, la Timișoara, o carte despre prietenie și respect

Cristian Pătrăşconiu, își lansează, azi, la Timişoara, cea mai nouă carte, a şasea, Întrebări puse La Punkt. O carte de interviuri. O carte despre prietenie și despre respect.

 

Lansarea celui mai recent volum al lui Cristian Pătrășconiu, Întrebări puse La Punkt, are loc azi, la Salonul de carte Bookfest Timișoara.

Este o carte de(spre) prietenie și despre respect, spune autorul: „Dacă vreți să le topesc pe acestea două, atunci pot să spun, imprudent de neanalitic și de sincer, că este, în fond, o carte de suflet.”

Partenerii de dialog ai lui Cristian Pătrășconiu sunt, în acest volum, Adriana Babeți, Marcel Tolcea, Mircea Mihăieș, Ioan T. Morar, Vasile Popovici, Robert Șerban, Cornel Ungureanu, Daniel Vighi, Dan Negrescu și Smaranda Vultur. „Sunt, cam toți, filologi, chiar dacă, desigur, fiecare dintre ei are și o dublă sau chiar o triplă specializare. De asemenea, cam toți au legătură cu Universitatea de Vest din Timișoara”, spune autorul.

 

Citește și: Cristian Pătrăşconiu: „Nu am abandonat publicistica şi analiza politică, dar prioritățile mele sunt altfel așezate, acum”

 

Plaja discuțiilor, adaugă  Cristian Pătrășconiu, este diversă: de la ce este memoria la zi a Europei Centrale până la utilitatea remarcabilă, astăzi, a limbii latine; de la cum scrie un mare poet poezie sau un mare prozator, proză, până la elemente introductive în arta seducției, de la Leonard Cohen la geografia literară a Banatului; de la culisele diplomației până la exercițiile necesare de memorie; de la iubire pînă la uitare. „Oamenii mei, cum ziceam – într-o carte de suflet. Încă o singură nuanță: aceasta este o carte deschisă. Nu exclud să existe o continuare a ei”, mai spune Cristian Pătrășconiu.

Lansarea cărții va avea loc azi, de la ora 18, la standul Editurii de Vest din Timișoara, din cadrul Bookfest.

Print Friendly, PDF & Email