Cristian Mungiu, la Flight Festival Timişoara

Prima ediție a Flight Festival se pregătește de start la Aeroportul utilitar Cioca. Îmbinând muzica, arta și tehnologia, evenimentul este centrat pe oferirea unei experiențe de festival în afara spațiilor urbane, dorindu-și să devină un reper pentru zona de vest a țării.

 

Aerodromul Cioca va deveni pentru trei zile, între 27 și 29 septembrie, un centru al distracției, culturii, artei și tehnologiei, anunţă organizatorii Flight Festival.

Festivalul se va desfășura pe o suprafață de cinci hectare, în care se vor regăsi cele două scene de live performances (scena principală și scena techno), alături de zone de recreere care cuprind ateliere creative și zone în care participanții pot experimenta realitatea virtuală și realitatea augmentată. Fostul hangar folosit pentru gararea avioanelor se va transforma într-o sală de cinema premium, coordonată de regizorul Cristian Mungiu, unde vor rula filme ce au făcut înconjurul lumii și care noaptea se metamorfozează în spațiu dedicat artei digitale, muzicii experimentale și party-urilor incendiare.

Scena principală îi va prezenta pe ATB, Brooks, Vama, Dirty Nano și mulți alții într-o combinație de stiluri care va face din Flight Festival unul dintre cele mai eclectice evenimente muzicale românești. „Stilurile diferite ale artiștilor invitați sunt parte din planul nostru pe termen lung pentru Timișoara și sperăm ca publicul participant să aprecieze și să susțină varietatea propusă pentru prima ediție. Zonele de distracție sunt gândite atât pentru familii cu copii, cât și pentru cei care vor să experimenteze noutățile din domeniul inteligenței artificiale”, transmit organizatorii, Fundația Academică Culturală Timișoara, prin directorul artistic Vlad Gârboni.

Biletele se găsesc online, pe platforma Entertix, sau în librăriile Cărturești și în magazinele Carrefour.

Print Friendly, PDF & Email