Cristian Moș, președinte USR Timiș: “Suntem o generație nouă de oameni, care s-au implicat în politică pentru a scăpa România de sărăcie” (P)

Îți cerem să ne dai o șansă ca să demonstrăm că suntem diferiți, să demonstrăm că noi chiar vrem să facem România să funcționeze. Noi suntem o generație nouă de oameni, care s-au implicat în politică pentru a scăpa România de sărăcie.

 

Ce faci când vrei să-ți faci orașul, județul sau țara un loc mai bun?

Nu te poți implica în politică deoarece nu ai cu cine, toți sunt o apă și-un pământ și te murdărești mai mult decât faci treabă.

Nu aveam speranță și din cauza asta eram – când trist, când disperat.

Plănuiam să am o familie și voiam să-mi pot imagina un viitor frumos pentru copiii mei. Și încercam să mă gândesc: oare cum o să fie atunci când vor avea 5 ani? Oare cum mă voi înțelege cu ei când vor avea 10 ani? Oare ce vor face în viață?

Acestea erau întrebări pe care îmi doream cu disperare să mi le pot pune. Dar erau foarte des umbrite de îngrijorare și teamă față de viitor. Eu cred, CRED cu tărie că speranța și optimismul față de viitor sunt vitale pentru o societate sănătoasă, pentru o societate unde să vrei să-ți crești copiii.

Mie îmi era teamă de probleme de sănătate, de drumurile noastre periculoase, îmi era teamă că nu vom avea suficienți bani pentru nevoile noastre de zi cu zi. Dar speranța este greu de ucis și am regăsit-o, neașteptat, odată cu USR. Uniunea Salvați România era un partid nou, proaspăt și plin de oameni care nu au mai făcut niciodată politică. Nu știam exact ce este, nu știam exact ce vom face, dar mi-am pus toate speranțele în acei oameni, care păreau să aibă același îngrijorări ca și mine.

Anii următori mi-au dovedit că am făcut foarte bine. USR s-a maturizat și a devenit un partid democratic, rezonabil și pragmatic. S-a umplut de oameni competenți, patrioți și dedicați (re)construirii României. Sunt mândru să lucrez alături de ei și sunt mândru că ni se alătură tot mai mulți oameni de calitate.

Astăzi îți cerem ție, cititorule, să ne dai o șansă ca să demonstrăm că suntem diferiți, să demonstrăm că noi chiar vrem să facem România să funcționeze. Știm că cerem multe, dar ei deja au demonstrat timp de 30 de ani că nu sunt în stare să construiască nimic. Clasa veche de politicieni a jefuit această țară și continuă să facă asta prin contracte cu firme de casă, plătite din bani publici. Noi suntem o generație nouă de oameni, care s-au implicat în politică pentru a scăpa România de sărăcie.

După 26 mai, 33 de români vor merge să ne reprezinte în Parlamentul European. Tu decizi dacă acei oameni sunt deschiși spre Europa și spre modernizare sau dacă sunt eurosceptici, inculți și corupți. Prin absența de la vot, înclini balanța înspre partidele aflate acum la guvernare.

Uniunea Salvați România are peste 45 de filiale în județul Timiș. Ce ne spune acest lucru? Mergând săptămânal prin satele din județ, vorbind cu sute de oameni din tot județul – mie îmi este foarte clar că timișenii vor schimbare. Oamenii s-au săturat de hoție, s-au săturat de infrastructura ineficientă și insuficientă. S-au săturat de condițiile din spitale și de învățământul tot mai prost.

România nu funcționează, nu se dezvoltă și nu crește. De aceea au plecat 5 milioane de oameni în alte țări, nevoiți să facă asta pentru a asigura un trai decent familiilor lor. Acești oameni nu au mers peste hotare ca să se distreze. Nu au mers acolo pentru că este ușor. Ei s-au sacrificat pentru a-și ajuta familiile să iasă din sărăcie. Suntem cu toții victimele unui partid-stat, care căpușează resursele publice cu sume de până la 30 de miliarde de euro, anual! Alianța USR PLUS luptă și va lupta în continuare cu corupția și incompetența care ne țin pe loc.

Mulți se întreabă ce vom face în Parlamentul European. Pe scurt, 10 dintre obiectivele noastre:

  1. Legi anticorupție la nivel european, fără penali în funcții publice și reguli comune privind imunitatea celor acuzați de corupție.
  2. Fonduri europene suplimentare pentru construirea sau modernizarea spitalelor din România și reguli europene comune pentru calitatea serviciilor medicale.
  3. Protejarea drepturilor românilor care trăiesc și muncesc în Europa.
  4. Bani europeni pentru românii din diaspora care vor să deschidă mici afaceri în România.
  5. Sprijin tehnic și fonduri europene pentru construcția de autostrăzi, căi ferate și mari proiecte de infrastructură.
  6. Finanțarea mobilității elevilor la studii în Europa prin programul „Erasmus pentru liceeni”.
  7. Recunoașterea europeană și reglementarea națională a tranzacțiilor cu terenuri agricole.
  8. Sprijinirea fermelor mici și mijlocii cu bani europeni, pentru un trai decent la sate și dezvoltarea economiei locale.
  9. Aderarea României la spațiul Schengen și protejarea frontierelor externe.
  10. Sprijinirea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Putem scăpa de ei și putem pune bazele unei Românii în care statul lucrează în ajutorul oamenilor, în care politicienii îi respectă pe cetățeni și în care românii să aibă încredere în autorități. Această Românie se construiește prin vot. Tu alegi dacă trimitem în Europa niște oameni de bună credință sau niște analfabeți.

Vino la vot și dă-ne o șansă!

 

La comanda USR.

Print Friendly, PDF & Email