Cristian Moş, preşedinte USR Timiş: “Presiunea publică a funcționat în cazul campaniei #FărăPenali”

Camera Deputaților a adoptat astăzi inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției astfel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată ocupa funcții alese ori numite în statul român.

 

La mai bine de doi ani de când USR a lansat campania «Fără penali în funcții publice» și la capătul unui lung șir de insistențe și demersuri parlamentare, mai facem un pas înainte spre curățarea politicii și administrației românești. Vocea a peste un milion de români care au semnat inițiativa s-a auzit astăzi în clădirea Parlamentului. E vocea celor cărora hoția le provoacă revoltă. A celor care cer spitale funcționale, drumuri fără gropi și școli decente. Vocea celor care s-au săturat să fie furați în timp ce sunt priviți în ochi pentru ca, după săvârșirea faptei, hoțul să le ceară și voturile”, transmite USR.

Urmează dezbaterea și votul din Senat, apoi va fi organizat referendumul care va consființi modificarea Constituției la o dată ce va fi stabilită ulterior în funcție de evoluția pandemiei în România.

După cum se arată voturile în acest moment, sunt șanse să treacă legea și de Senat. Este doar o măsură minimă și de bun-simț pentru politica din România. Este un proiect constituțional împotriva căruia nu prea se găsesc argumente. Doar corupții și penalii se tem de această inițiativă, pentru că nu doresc să se dezlipească de pe scaunele lor calde. Asta înseamnă un singur lucru: presiunea publică a funcționat!”, spune Cristian Moş, preşedintele USR Timiş

Acesta mai spune că “românii cinstiți, muncitori și plătitori de taxe au făcut acest lucru posibil, prin vot, proteste sau pur și simplu prin faptul că nu mai vor să fie conduși de penali” şi cere populaţiei să pună presiune în continuare, pentru ca #FărăPenali să nu se piardă prin sertarele Senatului.

Cristian Moş, candidat din partea Alianţei USR PLUS la Consiliul Judeţean Timiş, mai spune că i-ar plăcea să afle pozițiile contracandidaților săi, Călin Dobra – PSD şi Alin Nica – PNL față de această inițiativă cetățenească: “Știm că partidele cu tradiție au suficiente cazuri de condamnați penali în funcții publice, de aceea cred că este timpul să vă asumați și dumneavoastră o poziție publică față de această inițiativă.”

USR a lansat campania #FărăPenali în urmă cu mai bine de doi ani, considerând că acesta a devenit proiectul politic cel mai important din ultimi 10-20 de ani, susținut de oameni buni și cinstiți din toate categoriile sociale.

 

Print Friendly, PDF & Email