Cristian Moş: „Cel îl califică pe Cătălin Iapă să fie secretar de stat în Ministerul Dezvoltării?”

Foto: Facebook Cristian Moş

Preşedintele USR Timiş critică numirea în funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării a unui consilier al primarului liberal Nicolae Robu, Cătălin Iapă, numindu-l „cărăuș de servietă și selfie stick pentru primar”.

 

Consilierul primarului Timişoarei, Cătălin Iapă, în vârstă de 32 de ani, a fost numit de premierul Ludovic Orban secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

Cătălin Iapă este absolvent al Liceului de Informatică şi al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din Timişoara. În 2013, a fost numit preşedinte al Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş, în 2016 a devenit consilier personal al primarului Nicolae Robu, iar din 2017 este membru în Consiliul de Administraţiei al societăţii Drumuri Municipale SA.

Preşedintele USR Timiş, Cristian Moş, critică această numire şi se întreabă ce îl califică în realitate pe Cătălin Iapă să ocupe o funcție atât de importantă, afirmând că numirea ar fi o răsplată pentru servilism: „Este un cărăuș de servietă și selfie stick pentru primar, un celebru yesman ale cărui merite sunt aprobarea absolut tuturor ideilor pe care primarul vrea să le implementeze”.

Cristian Moş susţine că, personal, îl suspectează şi de „încurajarea unor comportamente și atitudini toxice ale actualului primar”. „Știu din surse de încredere că mai mulți PNL-iști sunt deranjați de această numire, deoarece Cătălin Iapă a fost numit în urma recomandării lui Robu. Cu siguranță existau mulți oameni mult mai competenți, dar pilele se pare că au avut greutate mai mare în luarea acestei decizii”, scrie, pe pagina sa de Facebook Cristian Moş.

Acesta spune că avea așteptări mai mari de la echipa premierului Ludovic Orban şi că această numire „aruncă un con de umbră pe absolut tot Guvernul Orban”.

 

Print Friendly, PDF & Email