Cristian Buşoi îl acuză pe Victor Ponta de minciună şi dezinformare

Cristian Busoi portret„Pliantele otrăvite pe care Poşta Română le împarte reprezintă marea dezinformare”

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, prim-vicepreşedinte ACL, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, că acuzaţiile lui Victor Ponta la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, referitoare la faptul că în cadrul mitingul de la Cluj candidatul ACL ar fi declarat că „cerem votul ardelenilor împotriva moldovenilor şi oltenilor”, reprezintă încă o acţiune de dezinformare marca PSD. „Vă aduceţi aminte de pliantele otrăvite pe care Poşta Română le împarte pensionarilor din întreaga ţară odată cu cuponul de pensie?! Aceea e marea dezinformare, marea minciună care se propagă la adresa candidatului Klaus Iohannis”, spune europarlamentarul Cristian Buşoi. Acesta reaminteşte că o altă dezinformare extrem de periculoasă este aceea că przidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, ar fi afirmat acest lucru. „Nicio secundă, la niciun miting organizat nu s-au rostit aceste cuvinte. Dimpotrivă, viziunea preşedintelui Klaus Iohannis este aceea de a-i uni pe toţi românii, de a fi un preşedinte echilibrat, care adună laolaltă forţele societăţii româneşti, oamenii din toate provinciile istorice pentru ca toată România şi toţi românii să o ducă mai bine, să prospere, iar România să se transforme într-o ţară a lucrului bine făcut”, mai spune Cristian Bușoi.

 

„Cu câteva miliarde de lei daţi pentru atragerea de primari puteam asigura atât o finanţare mai bună a spitalelor”

Un alt subiect abordat de europarlamentarul PNL l-a reprezentat situaţia sistemului sanitar românesc şi nenumăratele promisiuni guvernamentale, neonorate pentru pacienţi. Acesta a subliniat că, deşi sistemul sanitar românesc este subfinanţat, pacienţii aşteaptă o nouă listă de medicamente compensate, iar spitalele riscă să intre în faliment pe final de an, nemaiputând să-şi plătească datoriile, Guvernul Ponta a direcţionat banii către marea acţiune de atragere a primarilor din Opoziţie către PSD. „Am spus-o răspicat de mai multe ori: cei mai mulţi primari atraşi în perioada aceasta de traseism politic, au fost atraşi cu fonduri guvernamentale, cu bani ai tuturor cetăţenilor, atraşi pentru a produce voturi în favoarea partidului de guvernământ. Cu câteva miliarde de lei care s-au dat pentru atragerea de primari, cu banii care nu au fost lăsaţi Sănătăţii, la ultima rectificare bugetară, aceia care au fost aduşi printr-o mai bună colectare a taxei clawback, puteam asigura atât o finanţare mai bună a spitalelor, cât şi sprijin pentru medicii de familie şi programe de sănătate care să ducă la rezolvarea problemelor pacienţilor din România”, acuză Cristian Buşoi.

Acesta mai reaminteşte că, în continuare, accesul la medicamente noi, inovatoare, nu a fost rezolvat, lista de medicamente compensate şi gratuite nu a fost actualizată. „Încă avem programe de sănătate subfinanţate, precum cel de cancer, de hemofilie, acolo unde dacă s-ar face o finanţare adecvată mulţi dintre concetăţenii noştri ar putea duce o viaţă normală, programul de scleroză multiplă sau programul de materiale pentru bolile cardiovasculare şi multe altele”, a adăugat prim-vicepreşedintele ACL Cristian Buşoi.

Nu în ultimul rând, acesta a amintit faptul că viziunea candidatului ACL Klaus Iohannis este aceea de a aşeza cu adevărat pacientul în centrul sistemului de sănătate. „Va fi un Preşedinte care va trata sănătatea în mod real ca prioritate, iar acest lucru se va regăsi într-o mai bună finanţare a sistemului de sănătate. Preşedintele Klaus Iohannis s-a angajat ca în perioada mandatului domniei sale, sănătatea să beneficieze de 6% din PIB, evident dublată de instituirea unor mecanisme legislative de management, control şi sancţiune, de transparenţă pentru ca banii pe care îi avem în sistemul de sănătate să fie cheltuiţi corect şi eficient”, a subliniat prim-vicepreşedintele ACL, Cristian Buşoi.

Print Friendly, PDF & Email