Crin Antonescu, la Timişoara: „Tăriceanu este primul beneficiar al pomenii P.S.D.-iste”

Nicolae Robu, Crin Antonescu si Cristian BusoiLiderul P.N.L., Crin Antonescu, a declarat, la Timişoara, că liberalii nu vor vota candidaţii P.S.D. la alegerile europarlamentare, cum afirma Victor Ponta, ci, poate doar cei care vor beneficia de „pomenile electorale ale P.S.D.”, Călin Popescu Tăriceanu fiind primul beneficiar al acestora.

 

„«Alianţa» P.S.D.-P.C.-U.N.P.R. reprezintă locotenenţii lui Victor Ponta”

Cunosc minciuna şi ipocrizia P.S.D.-istă mai bine decât oricine. Sigur că realizăm cu toţii că partidele lui Traian Băsescu, adică P.D.L. şi actualul P.M.P., sunt mult mai slabe şi puţin credibile, aşa că P.S.D. pune atacurile pe mine, pe P.N.L. Tot ce se poate ca nişte oameni de la noi (P.N.L. – n.r.) să îi voteze (pe candidaţii P.S.D. – n.r.) beneficiind de pomenile electorale ale P.S.D. Tăriceanu este primul beneficiar al pomenii P.S.D.-iste”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, Crin Antonescu, citat de Mediafax. Preşedintele P.N.L. participă, azi, la Timişoara, la lansarea candidaţilor la alegerile europarlamentare din 25 mai.

El a mai spus că încrederea electoratului în alianţele politice a scăzut odată cu desfiinţarea U.S.L.: „Cred că încrederea în alianţe a scăzut. U.S.L. speram să fi învăţat din experienţele trecute. Nu s-a putut ţine această alianţă şi noi, cei de la P.N.L., suntem reticenţi când discutăm de alianţe. Acum sunt alianţe şi alianţe. U.S.L. a fost o alianţă între două partide în formă, cu programe, cu lideri. Noi avem şi acum o alianţă, în România, P.S.D.-P.C.-U.N.P.R., dar asta nu e o alianţă, ăsta e un partid, sunt locotenenţi ai lui Victor Ponta. Sigur că în viaţa politică, în funcţie de anumite momente, forţe politice e posibil să acţioneze convergent, dar o alianţă cum a fost U.S.L. nu cred că va fi curând”.

Liderul P.S.D., Victor Ponta, declara, joi, că, în opinia sa, U.S.L. există în continuare şi că sunt mulţi liberali care la alegerile europarlamentare vor vota construcţia politică formată din P.S.D.-P.C.-U.N.P.R., despre ai cărei lideri Ponta spunea că au rămas fideli la ceea ce a promis U.S.L.

„Eu cred că cel mai important este să nu uităm de ce în aceşti nouă ani şi jumătate românii au fost nemulţumiţi, de ce au fost nedreptăţiţi şi ce le-am promis noi în aceşti ani extrem de dificili. Şi, în primul rând, le-am promis că vom face acea Uniune Social Liberală, care eu cred că există în continuare. Eu cred că sunt mulţi liberali care ne vor vota pe 25 mai şi care vor veni alături de noi după 25 mai, pentru că Daniel Constantin, Gabi Oprea, eu, toţi ceilalţi care am rămas fideli la ceea ce a promis U.S.L. mergem mai departe cu toate promisiunile şi toate idealurile U.S.L.”.

Print Friendly, PDF & Email