Creștere semnificativă a înscrierilor la Universitatea de Vest din Timișoara

În urma primei sesiuni de admitere, Universitatea de Vest din Timişoara a înregistrat o creștere de 17 procente a înmatriculărilor, comparativ cu vara anului trecut.

 

După prima sesiune de admitere, la Universitatea de Vest din Timişoara s-au înregistrat cu 530 de înmatriculări în plus față de perioada similară a anului trecut. Ceea ce înseamnă o creștere de 17 procente a înmatriculărilor.

Conducerea Universității anticipează încă 500 de înmatriculări în sesiunea de toamnă, ceea ce ar reprezenta peste 4000 de „boboci” în noul an universitar.

Luând în calcul confirmările din admiterea de vară, cei mai mulți noi studenți vor studia la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, unde s-au înscris 890 de tineri. La Sociologie și Psihologie sunt 530, iar la Matematică și Informatică, 490.

Tendința de creștere a fost cunoscută încă din perioada înscrierilor, spun reprezentanţii UVT. Cea mai solicitată facultate a fost cea de Matematică și Informatică, cu aproape cinci candidați pe un loc bugetat, specializarea Informatică înregistrând cea mai mare concurență din cadrul UVT, de 10 persoane pentru fiecare loc fără taxă disponibil. Situații asemănătoare s-au înregistrat și la Facultatea de Drept și la cea Sociologie și Psihologie, unde concurența a fost de peste trei, respectiv patru candidați pe loc bugetat.

Sunt puține universitățile care se pot mândri cu asemenea creșteri. Este o confirmare că eforturilor membrilor comunității au fost îndreptate în direcția corectă. Pe fondul scăderilor demografice, noi reușim să înmatriculăm mai mulți studenți. Este o tendință stabilă, care ne spune că nu este o simplă coincidență, ci acumularea consecințelor strategiilor aplicate cu consecvență în ultimii ani”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

Sesiunea de admitere din toamnă va avea loc în perioada 4 – 17 septembrie. Detalii despre oferta educațională și procedura de admitere pot fi găsite aici: https://www.uvt.ro/ro/admitere/2017/.

Print Friendly, PDF & Email