Creditorii Colterm nu au luat o decizie în privința viitorului companiei

Sursă foto: PMT

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, spune că a luat act cu surprindere de votul dat de creditorii Colterm, în urma căruia prelungirea delegării serviciului de termoficare nu a întrunit o majoritate.

 

Contractul expiră în 30 iunie, iar dacă nu va fi prelungit, Colterm va rămâne fără obiect de activitate și va intra într-o situație de risc, atrag atenţia reprezentanţii Primăriei.

Consiliul Local Timişoara a votat acum două săptămâni o prelungire de trei ani a serviciului de producție a agentului termic și de un an a serviciului de transport și distribuție. Această hotărâre trebuia confirmată luni, 27 iunie, de creditorii Colterm.

Pentru că administratorul judiciar a pus pe ordinea pe zi nu doar prelungirea votată în Consiliul Local, ci și o variantă de prelungire cu trei ani producție / trei ani furnizare și distribuție, voturile creditorilor s-au împărțit: unii au votat prelungirea aprobată de Consiliul Local, unii au votat varianta alternativă propusă de administratorul judiciar, iar unul a votat împotriva ambelor variante, cerând o amânare a votului pentru a putea studia documentele. Astfel, niciuna din variantele de prelungire a contractului supuse votului creditorilor nu a fost aprobată.

„Eu și echipa Primăriei am făcut demersuri intense pentru a explica situația Colterm. Soluția aprobată de Consiliul Local Timișoara este benefică atât orașului, cât și șansa cea mai bună pentru redresarea companiei. Recunosc că mă surprinde blocajul din adunarea creditorilor, în care cei mai mari creditori, ANAF și Administrația Fondul pentru Mediu, reprezintă statul român. Propun administratorului judiciar o prelungire cu 60 de zile a contractului, pentru a da posibilitatea creditorilor de a susține cu un nou vot continuarea activității Colterm. În orice caz, Colterm, prin contractul actual, este obligat să continue furnizarea apei calde și a căldurii 90 de zile după terminarea contractului. Suntem pregătiți pentru orice scenariu. Am trecut cu bine prin această iarnă datorită deciziilor asumate și corecte pe care le-am luat. Sunt ferm convins că în acest mod termoficarea Timișoarei poate fi rezolvată”, a declarat primarul Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email