Covorul floral din Piața Victoriei, refăcut din 77.000 de plante

Sursă foto: PMT

Primăria Timişoara anunţă că echipele Horticultura lucrează în toate zonele orașului, înverzit cu mai mult de 230.000 de plante. Doar pentru refacerea covorului floral din Piața Victoriei au fost folosite aproape 77.000 de plante.

 

Modelele florale din centrul orașului au fost realizate cu exemplare de urzicuţă decorativă, cineraria, ireesine și crăiţe, anunţă Horticultura.

Totodată, se efectuează lucrări de plantare și în alte locații din oraș: Capitol, Parcul Rozelor, Parcul Scudier, Parcul Alpinet, scuar Plevnei, scuar Eftimie Murgu, Parcul Regina Maria, Parcul Copiilor, bulevard C.D. Loga, Parcul Corneliu Coposu, Ceas Floral, interesecție Continental, Parcul Botanic, unde plantează begonie, pufuleț de grădină, urzicuță, iresină, salvie, crăiță, petunie, floarea comoară, floare de piatră, cenușăreasă, aparmaga, vanilie de grădină. Până acum, anunţă Municipalitatea, s-au finalizat plantările în Piata Victoriei, Parcul Alpinet, Parcul Central, Capitol, Pasaj Jiul, Aleea Studentilor și în Parcul Studenţesc.

În plus, au fost plantate flori în vazele și jardinierele din Piața Mărăști, strada Popa Șapcă, pietonala Mărășești, Piața Libertății, Parcul Copiilor, bulevard Mihai Eminescu, Podul Michelangelo, Piața Leonardo da Vinci, Aleea Studenților, Evidența Populației, Bastionul Theresia, Pasaj Jiul.

Din plantele utilizate în campania de vară, aproximativ o pătrime provin din producție proprie, din serele Horticultura.

Spațiile verzi din toate zonele orașului au fost cosite de mai multe ori de la începutul sezonului. De asemenea, în parcările amenajate de Primăria Timișoara, în locul fostelor garaje din Calea Lipovei vor fi plantați aproximativ 40 de arbori.

 

Print Friendly, PDF & Email