Covor floral inspirat de portul popular românesc, în centrul Timișoarei

Foto: Horticultura

Horticultura SA anunţă că, în această perioadă, se lucrează intens în Piața Victoriei și în zonele centrale ale Timişoarei la schimbarea covorului floral.

 

Angajații Horticultura muncesc, în aceste  zile, pentru a schimba covorul floral din Piața Victoriei. Au început cu selectarea plantelor și definirea modelelor geometrice, au pregătit terenul, au trasat, au marcat și s-au apucat de plantat. Urmează să fie plantate aproximativ 260.000 de flori în modele cu tematică inspirată de portul popular românesc.

Foto: Horticultura

„Anul acesta a marcat o schimbare semnificativă în compoziția covorului floral din Piața Victoriei, în sensul extinderii suprafeței plantate cu 10% plante anuale și a personalizării modelului, pentru a marca anul capitalei culturale. Astfel covorul prezintă elemente specifice portului popular românesc, care sperăm să fie admirate și de turiștii români și străini prezenți în număr mare anul acesta în Piața Victoriei”, declară Dan Rusu, directorul Horticultura.

Peste 100.000 de flori vor fi plantate în Piața Victoriei, iar alte 160.000 – în alte zone centrale ale orașului, precum Parcul Botanic, Parcul Rozelor, scuarul  Gheorghe Doja şi scuarul Eftimie Murgu. Pe covorul floral din Piața Victoriei și nu numai vor putea fi admirate frumoase specimene de ageratum, begonia, petunia, salvie sau tagetes.

 

Print Friendly, PDF & Email