Costumul purtat de Chaplin în filmul „Little tramp”, scos la vânzare

Charlie Chaplin in Little TrampCelebrul costum purtat de actorul Charlie Chaplin în filmul “Little tramp” a fost pus în vânzare pe site-ul de suveniruri cinematografice Moments In Time, la preţul de 195.000 de dolari.

 

Charlie Chaplin joacă în acest film rolul unui vagabond care încearcă să se poarte ca un gentleman, iar, graţie interpretării sale uluitoare, costumul şi pălăria au devenit cunoscute în lumea întreagă, informează contactmusic.com, sursă citată de Mediafax.

Potrivit presei internaţionale, Charlie Chaplin a primit acea ţinută de la actorul scoţian Billie Ritchie, care îşi perfecţionase rolul „vagabondului” în câteva filme mute. Charlie Chaplin a făcut ca personajul să devină şi mai faimos pe plan internaţional, jucând acelaşi rol în mai multe filme, inclusiv în Viaţă de câine/ A Dog's Life.

Ţinuta vagabondului jucat de Chaplin, ce poate fi recunoscută instantaneu de toţi cinefilii din lumea întreagă, este scoasă la vânzare pe site-ul de suveniruri cinematografice Moments In Time, la preţul de 195.000 de dolari. Lotul include costumul, pălăria, bastonul şi pantofii purtaţi de Chaplin, alături de documentele care atestă autenticitatea articolelor.

Charles Spencer Chaplin, unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul al XX-lea, s-a născut la Londra, în 1889, într-o familie săracă. În adolescenţă a început să joace în musicaluri, în cartierul londonez Soho, apoi a devenit actor de film.

Pe 2 februarie 1914, în urmă cu un secol, în scurtmetrajul mut Lupta pentru existenţă/ Making a Living, primul său film de cinema, Charlie Chaplin a interpretat pentru prima dată personajul vagabondului Charlot, care l-a făcut celebru în lumea întreagă. Personajul, despre care Chaplin a spus că a fost creat întâmplător, într-o zi ploioasă, la studiourile Keystone, a apărut pentru prima dată într-un lungmetraj în producţia cinematografică Kid Auto Races at Venice şi pentru ultima oară în Modern Times, din 1936. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numără Luminile oraşului/ City Lights, Timpuri noi/ Modern Times şi Dictatorul/ The Great Dictator.

Charlie Chaplin a primit un Oscar onorific pentru întreaga carieră în 1972, când s-a întors pentru o scurtă perioadă în Statele Unite, după o absenţă de peste 20 de ani.

Print Friendly, PDF & Email