Cosmonautul Dumitru Prunariu, invitat la Universitatea de Vest din Timişoara

Dumitru Prunariu. Foto: Fundaţia Caesar

Sub egida „Cultura este capitală”, Universitatea de Vest din Timişoara organizează trei noi evenimente, primul dintre ele avându-l va invitat pe cosmonautul Dumitru Prunariu, singurul român ajuns în spațiu.

 

Primul eveniment va avea loc marți, 1 noiembrie, începând cu ora 18, în Aula Magna. Invitat este cosmonautul Dumitru Prunariu, singurul român ajuns în spațiu. Evenimentul face parte din seria de conferințe dedicate popularizării științei „Conectați în viitor” și va fi moderat de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu.

Miercuri, 2 noiembrie, de la ora 14.30, în amfiteatrul A01 va fi organizată masa rotundă pe tema „TM 2023 pentru tineri” . Întâlnirea va fi inclusă în prima ediție a Timișoara Ideas Fest. Întrebarea de la care pleacă această întâlnire este: Cum poate cultura să fie mai prezentă în instituțiile de învățământ din Timișoara în contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii? În cadrul mesei rotunde, va fi dezbătută importanța popularizării culturii în viața liceenilor și modalitățile prin care aceștia pot fi implicați în activitățile culturale organizate în 2023.

Joi, 3 noiembrie, de la ora 18, seria de conferințe „Idei care schimbă lumea” continuă cu un eveniment dedicat modului în care sunt folosite datele digitale pentru a lua decizii informate în vederea construirii infrastructurii incluzive și a eficientizării mobilității oamenilor. Evenimentul, intitulat Redisigning cities for people – Urban mobiliy analysis and sustainable cities, se va desfășura în sala A01 și îl va avea ca invitat pe dr. Milan Janosov, Chief Data Scientist la Baoba Insurance și cercetător la Departamentul de Știința Rețelelor și a Datelor de la Universitatea Central Europeană, din Austria.

Suntem onorați să avem parte la Universitatea de Vest din Timișoara de numeroase personalități și tematici impresionante. Ne bucurăm că le putem oferi tinerelor generații repere solide și modele de urmat care să le insufle iubirea pentru cultură, știință și implicare civică”, declară rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Aceste evenimente fac parte din Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

 

Print Friendly, PDF & Email