Cosmin Tabără: „Proiectul Sălii Polivalente riscă să fie blocat de studiul de circulație incomplet”

Macheta Sala Polivalentă Timișoara

Administrația Fritz își arătă din nou incapacitatea și dezinteresul de a lupta pentru obiectivele majore ale Timișoarei, transmite PNL Timiș, după ce indicatorii tehnico-economici pentru Sala Polivalentă din Timișoara au fost aprobați la București, vineri, 6 octombrie, dar proiectul riscă să fie blocat de studiul de circulație incomplet.

 

Opt luni de zile am insistat pentru asumarea îndeplinirii acestei solicitări venite de la CNI. Un studiu de trafic nu este mare lucru, mai ales că Primăria Timișoara are o întreagă direcție tehnică. Cerința CNI a fost tratată cu dispreț de către conducerea USR a Primăriei și, doar la insistențele mele, a fost depus un studiu, iar acela, din păcate, a fost realizat necorespunzător”, declară Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei.

Potrivit acestuia, în februarie 2023, CNI a solicitat Primăriei Timișoara coordonarea sistematizării pentru amplasamentul Sălii Polivalente cu celălalt obiectiv de investiții de pe lista CNI, construirea Stadionului, precum și reanalizarea soluției unei parcări supraterane și a căilor de acces/evacuare. „Ce s-a făcut în aceste opt luni? Un studiu incomplet, scris pe genunchi, fără vreun efort sau zbatere ca timișorenii să primească Sala Polivalentă de top pe care o merită. Încă o sfidare marca Fritz”, susține Cosmin Tabără.

Liberalii timșeni reamintsec că fostul primar liberal al Timișoarei, Nicolae Robu, a fost cel care a luptat ca această sală să fie construită la Timişoara și nu la Giroc, așa cum dorea șeful PSD de atunci, Călin Dobra, și că, deși era guvernare social-democrată, lupta pentru Sala Polivalentă a fost câștigată de Nicolae Robu: „Proiectul a fost inițiat în 2012 de către administrația liberală cu Nicolae Robu ca Primar și susținut până în 2020, luptele pentru el având ca rezultate concrete înscrierea obiectivului în lista sinteză a CNI, apoi alocarea finanțării pentru studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate și alte studii și licitarea elaborării acestora de către CNI. Tot administrația liberală cu Nicolae Robu primar a elaborat pentru CNI documentele fundamentale, de start al investiției, numite Nota conceptuală și Tema de proiectare.”

PNL Timiș acuză că lupta pentru Timișoara a fost abandonată de către administrația Fritz, „a cărei conducere ori distruge, ori întârzie dezvoltarea orașului! Iar mai nou, ca să își ascundă neputința, a început să își aroge merite pentru investiții cu care nu are nicio legătură. La fel procedează și în cazul recuperării unor bunuri patrimoniale, acțiune care se întâmplă în urma proceselor inițiate de administrația liberală, mai mult, chiar a sentințelor din timpul acesteia, dar abia acum rămase definitive prin respingerea contestării lor la Înalta Curte de Casație și Justiție.”

Zilele trecute, Primăria Timișoara anunța că în Consiliul Local Timișoara va fi supusă la vot modificarea proiectului privind construirea Sălii Polivalente, după ce Compania Națională de Investiții a informat Municipalitatea că, din suma alocată pentru acest obiectiv, nu pot fi suportate costurile pentru 16.000 de locuri.

Timișoara a rămas fără sală polivalentă și fără stadion pe seama unor orgolii, iar dorința mea este de a avea în cele din urmă infrastructură sportivă. Numărul exact de locuri nu trebuie să fie o altă piedică pentru construcția sălii polivalente. Timișorenii rabdă de prea mult timp pentru ca Guvernul să nu prioritizeze această investiție. Am înțeles că studiul de fezabilitate, care va indica numărul exact de locuri în sală, va fi gata până la finalul acestui an, iar apoi Ministerul Dezvoltării, prin CNI, va lansa licitația pentru proiectare tehnică și execuție”, declara primarul Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email