Corul Madrigal, la Festivalul coral internațional de la Timișoara

Timişoara va fi, în perioada 24 – 27 mai, gazda Festivalului coral internațional Vox Mundi, ajuns la cea dea doua ediţie. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima, cu sprijinul Primăriei Timişoara.

 

Anul acesta, la Vox Mundi vor participa corurile Madrigal şi Sound, dar și  jurnalistul Antoine Pecqueur, de la Mezzo Tv. Alături de ei, în premieră la Timișoara, vor fi Corul de Copii Ocarina, din Finlanda, Corul Orfeo Universitari, din Valencia, Spania, și Skowronki Choir, din Polonia, celebru în lumea întreagă, de la Poznan, la Carnegie Hall.

Timișoara va fi reprezentată la festival de Corul de fete al Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” și de Corul de copii „Cantanti”, ambele coordonate de Maria Gyuris.

Concertele vor avea loc în mai multe locaţii din Timişoara, după următorul program:

Joi, 24 mai, ora 10, Sala CEDO a Camerei de Comerţ şi Industrie Timişoara: workshop de jurnalism cultural susţinut de Antoine Pecqueur.

Joi, 24 mai, ora 18, la Colegiul „Ioan Vidu”: Concert aniversar al Corului pe voci egale, care va marca 50 de ani de existenţă, dintre care 30 de ani cu prof. Maria Gyuris la pupitrul dirijoral.

Vineri, 25 mai, ora 9.30, la Universitatea de Vest, Sala 706: Repertoriul coral pentru copii şi tineret din Polonia, Finlanda şi România.

Vineri, 25 mai, ora 18, la Colegiul „Ioan Vidu”: concerte susţinute de Cantanti (România), Ocarina (Finlanda) şi Skowronki Girls’Choir (Polonia).

Sâmbătă, ora 12, la Colegiul „Ioan Vidu”: concert susţinut de Orfea Universitari de Valencia (Spania).

Sâmbătă, ora 19, la Teatrul Național: Gala Vox Mundi, unde invitaţi de onoare sunt corul Sound, Corul naţional de cameră Madrigal „Marin Constantin” şi Zoli Toth project.

Duminică, 27 mai, ora 11.30, la Catedrala Mitropolitană: concert susţinut de corul Sound, în cadrul Sfintei Liturghii de Rusalii.

Duminică, 27 mai, ora 12, la Domul din Piaţa Unirii: concert susţinut de Skowronki Girls’Choir, în cadrul Sfintei Liturghii.

Print Friendly, PDF & Email