Corneliu Berari: „P.N.R., un partid nou, care înfruntă cartelul transpartinic din actualul Partid al Parlamentului”

Andrei Rosetti si Corneliu BerariUn sistem politic învechit, care a confiscat speranţele românilor şi care atentează la viitorul ţării, acesta este inamicul pe care reprezentanţii Partidului Noua Republică spun că şi-au propus să îl înfrunte, aruncând în luptă oameni politici cu un trecut nemaculat, înzestraţi cu imaginaţie şi creativitate. În plus, acuză autorităţile judeţene că recompensează din fonduri publice firmele de casă care sprijină P.S.D., cu servicii furnizate în campania electorală.

 

O premieră într-un oraş al premierelor: „Afişe ieşite din tipar”

Referindu-se la oferta cu care P.N.R. se prezintă în faţa electoratului, candidatul Noii Republici la alegerile europarlamentare, Corneliu Berari, spune că formaţiunea politică pe care o reprezintă este un partid tânăr, care şi-a propus să le ofere românilor o alternativă la mediul politic actual şi la actuala clasă politică. „P.N.R. este un partid eurorealist, care militează pentru menţinerea suveranităţii statului naţional, spre deosebire de restul partidelor, ale căror perspective sunt pro-federaliste”, spune Corneliu Berari. Acesta a precizat că există o puternică rezistenţă la schimbare, venită chiar din partea reprezentanţilor actualului sistem, care generează blocaje menite să împiedice transmiterea unui alt gen de mesaje politice către cetăţeni. „P.N.R. caută, însă, prin inovaţie şi creativitate, să învingă această blocadă şi să lupte cu cartelul transpartinic din actualul Partid al Parlamentului”, precizează Corneliu Berari. În această notă inovatoare se înscrie şi acţiunea neconvenţională de panotaj electoral la care au recurs, într-una din zilele trecute, la Timişoara: „A fost o nouă premieră, într-un oraş al premierelor”, spune Corneliu Berari. Eurocandidatul plasat pe poziţia a şasea pe listele N.R., pictorul Andrei Rosetti, a desenat, direct la locurile de panotaj, afişe-unicat purtând însemnele N.R. şi care au dezvoltat principalele teme de campanie ale Noii Republici.

Afise iesite din tiparExplicând această manieră neconvenţională de a debuta în campania electorală, cu afişe-unicate, ieşite din tipar, reprezentanţii N.R. au precizat că aceasta a fost o modalitate de a demonstra că politica se poate face şi altfel, cu resurse financiare modeste, dar mizând din plin pe inteligenţă, prospeţime şi creativitate: „Este o idee de campanie nu atât originală, cât originară, dacă vreţi. Întrucât iată, desenăm de mână, adică facem  ceea ce se făcea şi în peşterile din Altamira, lucru pe care poate că l-am cam uitat… Şi chiar e păcat”, a declarat pictorul Andrei Rosetti. Care a adăugat, argumentând nevoia de implicare activă în politică a intelectualilor prin faptul că datoria fiecărei generaţii este să încerce să deblocheze acest impas în care ne aflăm: „Noi am ales, iată, să fim optimişti, să nu ne resemnăm. Pentru că eu cred că trebuie în primul rând să luptăm să ne merităm povestea, să ne merităm, dacă vreţi, destinul, şi să îl construim”.

Reprezentanţii NR mai spun că au întâmpinat probleme cu afişajul. Zilele trecute, un reprezentant al Poliţiei Locale i-a legitimat şi admonestat, imputându-le că ar fi aplicat afişul pe un loc de pe panoul de panotaj din Piaţa Victoriei, de unde fusese dezlipit un afiş al altui partid politic. Deşi poliţistul local a admis că afişul fusese dezlipit înainte de intrarea sa în tură, de către persoane necunoscute, i-a legitimat şi admonestat pe reprezentanţii N.R. În ceea ce priveşte faptul că la respectivul loc de panotaj nu era respectată legea electorală, fiind expuse mai multe afişe aparţinând aceluiaşi partid politic, deşi legea prevede clar interdicţii în acest sens, agentul de poliţie în cauză a precizat că nu intră în atribuţiile sale să se asigure dacă se respectă legea electorală… Corneliu Berari a semnalat, în context, interpretarea abuzivă şi discriminatorie a legii, amintind că articolul 16 din Constituţia României prevede că „nimeni nu este mai presus de lege”. Aşa încât este o obligaţie pentru toate partidele politice participante la competiţia electorală să respecte prevederile în vigoare, potrivit cărora, „pe fiecare panou electoral, fiecare competitor poate amplasa un singur afiş, nu două sau mai multe, aşa cum erau afişate pe panoul din centru. Panourile acestea sunt plătite de noi toţi, din bani publici", a mai declarat Corneliu Berari, care a precizat că o  competiţie electorală corectă ar trebui să le acorde tuturor competitorilor şanse egale.

„Ambrozia i-ar putea otrăvi pe reprezentanţii C.J.T., dacă «polenul» ei ajunge la D.N.A.”

Adrian BorugaPreşedintele P.N.R. Timiş, Adrian Borugă, s-a referit, la rândul său, în termeni critici, la maniera în care autorităţile judeţene înţeleg să recompenseze, din fonduri publice, firmele de casă care sprijină P.S.D. cu servicii furnizate în campania electorală. Recent, spune acesta, Consiliul Judeţean Timiş a adoptat un regulament şi o hotărâre referitoare la combaterea ambroziei. „Au fost alocaţi nu mai puţin de 100.000 de lei pentru realizarea de pliante, afişe şi broşuri, care vor fi  distribuite, spun reprezentanţii C.J.T., la deplasările în judeţ”, a precizat Adrian Borugă. Adăugând că, din aceşti bani, „se pot realiza 250.000 de afişe, adică aproape un afiş pentru fiecare casă, şi peste două milioane de fluturaşi, ceea ce înseamnă de aproape trei ori mai mult decât populaţia judeţului”. Adrian Borugă mai spune că banii aceştia ar fi trebuit investiţi cu folos, pentru achiziţionarea de scule profesionale şi de substanţe care să combată această plantă, al cărei polen este un alergen puternic. „Această investiţie în materiale de informare este doar o modalitate de subvenţionare a celor care au prestat servicii electorale”, acuză Adrian Borugă. Care declarat şi că autorităţile trebuie să dovedească mai mult respect în utilizarea banului public, care ar trebui să rămână în judeţ şi să genereze beneficii concrete pentru viaţa timişorenilor, nu să fie risipiţi pentru donaţii făcute unor firme de casă ale P.S.D. Până una-alta, mai apreciază acesta, „în Timiş o să asistăm, probabil, la instituirea unui cod roşu de ambrozie”, atenţionând, însă, că „planta aceasta i-ar putea otrăvi pe reprezentanţii C.J.T., dacă «polenul» ei ajunge la D.N.A.”.

Print Friendly, PDF & Email