Cornel Sămărtinean, fost absolvent al Politehnicii timişorene, salută aniversarea a 95 de ani a universităţii

Cornel Samartinean foto latUniversitatea Politehnica Timişoara marchează, în săptămâna 9 – 13 noiembrie, 95 de ani de la înfiinţare. Bazele acestei instituţii de învățământ superior, prima din vestul țării, au fost puse în 11 noiembrie 1920, printr-un decret regal semnat de către regele Ferdinand I.

 

Deputatul PNL Cornel Sămărtinean, absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul acestei instituţii de învăţământ superior, salută aniversarea UPT, pe care o numeşte protagonist remarcabil pe scena cercetării ştiinţifice atât în plan naţional, cât şi internaţional. “Existenţa si funcţionarea unui număr considerabil de centre de cercetare, 25, în care activează echipe de cercetători care pun cu succes în practică strategia de cercetare a instituţiei, conferă universităţii prestigiu profesional şi, în acelaşi timp, furnizează sursa fondurilor destinate dezvoltării. Actualizarea rezultatelor cercetării în lucrări ştiinţifice, brevete de invenţie ori produse realizate constituie o garanţie a competenţei, seriozităţii şi profesionalismului institutional”, mai spune parlamentarul PNL.

Apreciind recunoaşterea instituţiei la nivel mondial pentru calitatea pregătirii studenților, pentru rezultatele obținute în cercetare și pentru acordurile și parteneriatele încheiate în toată lumea, UPT având relaţii de colaborare fructuoase cu numeroase universităţi din Europa, SUA, Asia, America de Sus şi Canada, concretizate în peste 190 acorduri de colaborare încheiate.

Pe plan local, aminteşte Cornel Sămărtinean, UPT a contribuit de-a lungul anilor la conturarea identității Timișoarei, la dezvoltarea comunității și regiunii de vest a României.

“Doresc să-mi exprim la ceas aniversar, și pe această cale, respectul și admirația față de valorile acestei instituții superioare de învățământ și să afirm că geniul ingineresc bănățean a fost, este și va fi o emblemă a Banatului, o emblemă a României”, mai spune Cornel Sămărtinean.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email