Controale pentru prevenirea și limitarea infectării cu Covid-19 în zonele aglomerate din Timiș

Foto: ISU Timiş

Polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar-Veterinare, ai Direcției de Sănătate Publică şi ai Protecției Consumatorilor au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate din judeţ, precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

 

Cu ocazia controalelor derulate în acest week-end, în Timiş, sub autoritatea Prefecturii, au fost verificate 567 de societăți comerciale.

În urma controalelor efectuate în mijloacele de transport în comun polițiștii rutieri au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. De asemenea, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Prefectura Timiş le mulţumeşte operatorilor economici care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor care au înțeles importanța măsurilor sanitare şi anunţă că acțiunile de acest gen vor continua zilnic în vederea conștientizării privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

„Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viața, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur”, mai transmit oficialii Prefecturii Timiş.

Print Friendly, PDF & Email