Controale comune Poliţie Locală – Protecţia Consumatorilor, în centre comerciale din Timişoara

Sursă foto: Poliţia Locală Timişoara

Polițiști locali din cadrul Serviciului Inspecție Comercială şi inspectori din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș au avut o acțiune comună de control în Galeria 1 din Timișoara.

 

Au fost verificate aspecte ce ţin de deținerea de către comercianți a acordurilor de funcţionare pentru activitatea pe care o desfăşoară, respectarea menţiunilor din acord, respectarea regulilor generale de comerţ, afişarea preţurilor pentru mărfurile expuse la vânzare, a denumirii societăţii comerciale şi a elementelor de identificare, precum și respectarea legislației privind protejarea populației împotriva infectării cu virusul Sars- Cov2. Comisarii CJPC Timiș au efectuat verificari, la rândul lor, cu privire la etichetarea și afișarea informațiilor la articolele de încălțăminte.

Au fost verificați 36 de comercianți, constatându-se în cea mai mare parte respectarea prevederilor legale. Au fost însă încheiate13 procese-verbale de sancționare. Principalele probleme constatate au fost legate de lipsa acordului de functionare, neafișarea datelor și a prețurilor, desfășurarea altor activităţi decât cele autorizate prin acord, precum și neetichetarea corespunzătoare a produselor, la categoria încălțăminte.

Poliţia Locală Timişoara anunţă că astfel de acțiuni comune vor continua în perioada următoare și în alte locații.

 

Print Friendly, PDF & Email