Controale antiviteză pe şoselele din Timiş

Poliţişti rutieri şi cei de la Ordine Publică au scos aparatele radar pe cele mai circulate drumuri din Timiş şi pe cele unde au fost înregistrate evenimente rutiere produse din cauza vitezei.

noile radareO analiză a accidentelor de circulaţie grave produse în Timiş, în perioada 1 ianuarie -16 august, arată că 18 accidente, soldate cu decesul a nouă persoane şi rănirea gravă a altor 13 au, avut drept cauză viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum. Un număr în creştere comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au avut loc 15 accidente cauzate de viteza excesivă.

Pentru prevenirea acestor accidente, Poliţia Rutieră a scos în stradă, în perioada 26 august – 1 septembrie, 17 aparate radar. Echipaje de câte doi poliţişti au fost dispuse pe drumurile periculoase şi pe cele intens circulate din judeţ . Au fost utilizate toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei, instalate pe autospecialele poliţiei rutiere şi ordine publică.

Cu o săptămână înainte, în cadrul unei campanii preventive similare, denumită „Seed”, poliţiştii rutierişti timişeni au constatat 23 de infracţiuni rutiere, au dat peste 1.500 de amenzi şi au reţinut 54 de permise de conducere pentru depăşirea cu peste 50 de kilometri la oră a limitei legale de viteză.

Acţiunea poliţiştilor timişeni se înscrie în cea a Poliţiei Române, o campanie de prevenire şi reducere a accidentelor rutiere grave, produse de viteza excesivă. Acţiunea vine după ce, în perioada 23 – 25 august, oamenii legii au date aproape 26.000 de amenzi, din care peste 16.000 i-au vizat pe cei care calcă pedala de acceleraţie prea tare. De asemenea, au reţinut 1.000 de permise de conducere, dintre care peste 400 pentru viteză.

Print Friendly, PDF & Email