Contractul de concesiune cu administratorul a două cimitire din Timişoara, reziliat de Primărie

Cimitirul din Calea Şagului. Foto: Eye in the Sky

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunţă că a semnat rezilierea contractului de concesiune a cimitirelor din Calea Șagului și Rusu Șirianu, ca urmare a încălcării repetate a obligațiilor contractuale, caietului de sarcini și regulamentului de serviciu.

 

 „Am primit nenumărate plângeri de la timișoreni legate de modul în care își desfășoară activitatea acestă firmă în cimitirele Rusu Șirianu și Calea Șagului. I-am cerut viceprimarului Cosmin Tabără să investigheze dacă cele sesizate se confirmă și, din păcate, avem de-a face cu o delăsare totală a firmei care a concesionat cele două cimitire. Am trimis mai multe notificări acestei firme, prin care îi atrăgeam atenția asupra problemelor constatate și am solicitat remedierea lor de urgență, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Am decis să punem punct acestui contract. Vreau ca această reziliere să fie un semnal și pentru celelalte firme cu care Primăria Timișoara a încheiat contracte. Nu vom mai tolera nici cea mai mică abatere de la contract și nu vom ezita să reziliem contractele dacă acest lucru se impune”, declară Dominic Fritz.

Acesta mai spune că, până la organizarea unei noi licitații, firma este obligată prin contract să asigure continuitatea serviciului.

Printre abaterile constatate de Municipalitate în derularea acestor contracte se numără neîntreținerea corespunzătoare a spațiilor verzi, inclusiv dintre morminte, nerespectarea normelor de igienă și curățenie în interiorul cimitirelor, neîntreținerea curățeniei aleilor din cele două cimitire, depozitarea pământului rezultat din săpături pe morminte,  aplicarea altor tarife în cimitirele din Calea Șagului și Rusu Șirianu decât cele aprobate prin Hotărârea de Consiliu Local din 14 ianuarie 2020, solicitarea către familiile sau societățile prestatoare de servicii funerare de foloase necuvenite pentru efectuarea unor activități, comercializarea unor obiecte care sunt folosite pentru activitatea de înhumare și pentru amenajarea sau ornamentarea mormintelor, efectuarea de publicitate a serviciilor funerare prestate de către societatea care administrează cele două cimitire pe teritoriul acestor cimitire şi neasigurarea serviciilor de înhumare la standardele impuse de legislația națională

 

Print Friendly, PDF & Email