Contrabandişti prinşi cu focuri de armă, pe frontiera de vest

Contrabanda tigariTrei contrabandişti de ţigări au fost reţinuţi, azi, de poliţiştii de frontieră timişeni, abia după ce au deschis focul asupra lor.

 

În dimineaţa acestei zile, Poliţia de Frontieră Timişoara a desfăşurat, la Jamu Mare, o acţiune operativă pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale. La acţiune au participat poliţişti de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, având sprijinul poliţiştilor de frontieră Serviciul de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, anunţă, într-un comunicat trimis redacţiei, ITPF Timişoara.

Oamenii legii au surprins mai mulţi indivi care transportau colete voluminoase de la frontiera cu Serbia, pe care le-au încărcat apoi într-un autovehicul, cu care au demarat spre Jamu Mare. Şoferul a ignorat somaţiile poliţiştilor de frontieră, făcute prin voce, motiv pentru care oamenii legii au recurs la armamentul din dotare, trăgând două focuri de armă în plan vertical. Moment în care atât el, cât şi alţi doi bărbaţi au abandonat maşina şi au încercat să fugă, peste frontieră, spre Serbia.

În urma acţiunii au fost reţinuţi trei bărbaţi, un cetăţean român şi doi sârbi, care au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În autoturismul abandonat, care avea numere de înmatriculare de Marea Britanie, poliţiştii de frontieră au descoperit 6.500 de pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă sârbească.

Concomitent au fost anunţaţi poliţiştii de frontieră sârbi. Aceştia au informat că au depistat pe teritoriul Serbiei un alt autoturism în care se aflau 7.000 de pachete cu ţigări asemănătoare celor depistate şi confiscate pe teritoriul României.

Print Friendly, PDF & Email