Contrabandişti de ţigări depistaţi cu aparatura de supraveghere a frontierei

Tigari abandonate Foto Politia de Frontiera TimisPoliţiştii de frontieră timişeni au confiscat aproape 3.500 de pachete de ţigări de contrabandă pe care trei bărbaţi încercau să la introducă ilegal în România.

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Deta şi de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au observat, în seara de 14 ianuarie, cu aparatura de supraveghere a frontierei, două persoane care au trecut pe jos frontiera verde în zona localităţii Livezile, cârând bagaje voluminoase. Pe teritoriul României erau aşteptate de un autoturism de teren, în care au încărcat ţigările şi au trecut, din nou, frontiera în Serbia, maşina deplasându-se înspre interiorul ţării.

La faţa locului a fost dirijat un echipaj al Poliţiei de Frontieră, la vederea căruia şoferul, Ciprian P., în vârstă de 37 ani, a abandonat ţigările într-un canal de irigaţii: 3.450 de pachete ţigări mărcile LM, Pall Mall, Bond, Fast şi Monus, provenite din Serbia. Pe numele şoferului a fost începută urmărirea penală pentru infracţiunea de introducere sau scoatere din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat astăzi procurorilor, cu propunerea de arestare preventiva.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră români împreună cu cei sârbi, ţigările, evaluate la 34.500 de lei, fiind ridicate în vederea confiscării.

O altă captură a fost făcută de politiştii de frontieră de la Naidăş. Aceştia au depistat un cetăţean român, care, în aceeaşi seară, intenţiona să introducă în ţară 250  pachete ţigări de provenienţă sârbească, ascunse în scaunele din spate ale autovehiculului. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul maşinii, Nicolae T., în vârstă de 22 ani, din Caraş-Severin, fiind sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Autoturismul a fost indisponibilizat până la achitarea amenzii.

 

Print Friendly, PDF & Email