Continental Anvelope Timișoara transmite că nu-şi extinde producţia

După ce, zilele trecute, primarul Timişoarei anunţa că fabrica de anvelope Continental a cerut de la Primărie autorizaţie de construcţie pentru o nouă hală şi că mai mult de 10.000 de timişoreni s-au declarat împotriva extinderii pe aceeaşi locaţie a fabricii de anvelope Continental, compania transmite că nu își va mări volumul de producție, cererile de autorizare vizând reconstrucția unei hale şi că va face o investiţie pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica de la Timișoara.

 

Continental anunţă că va investi patru milioane de euro pentru extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, o tehnologie folosită pentru reducerea emisiilor olfactive în fabrica de anvelope din Timișoara. Investiția se concentrează pe reducerea percepției mirosului specific producției de anvelope în perimetrul adiacent fabricii, transmit reprezentanţii companiei.

Pentru creșterea eficienței, în perioada următoare, oficialii Continental transmit că fabrica de anvelope din Timișoara a depus cereri modificarea unor hale, dar că nu își va mări volumul de producție: „Am depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Prin aceste investiții volumul de producție al fabricii nu va crește”, declară Sorin Samonid, directorul general Continental Anvelope Timișoara.

Oficialii companiei mai transmit că, începând cu anul 2015, Continental a demarat acest proiect, pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, în care a investit peste 10,5 milioane de euro. Şi că rezultatele măsurătorilor realizate după punerea în funcțiune a acestor echipamente arată o reducere semnificativă a percepției mirosului specific producției de anvelope de până la 80% în imediata vecinătate a fabricii.

 

Citeşte şi: Nicolae Robu: “Contrar declarațiilor publice, Continental Anvelope a cerut de la Primărie autorizaţie de construcţie pentru o nouă hală”

 

Print Friendly, PDF & Email