Consumul de peşte reduce riscul de boli pentru persoanele în vârstă

PesteConsumul de peşte reduce riscul de boli pentru persoanele în vârstă şi contribuie la menţinerea unui stil de viaţă activ şi sănătos.

 

Cercetătorii de la Institutul Naţional pentru Sănătate şi Nutriţie din Japonia au rugat peste 1.000 de bărbaţi şi femei să completeze un chestionar pentru evaluarea stării lor de sănătate fizice şi mentale. Subiecţii au fost chestionaţi cu privire la uşurinţa cu care folosesc reţeaua de transport public, plătesc facturi, îşi vizitează prietenii, dar şi în legătură cu obiceiurile lor alimentare, informează dailymail.co.uk, sursă citată de Mediafax.

Persoanele care consumau proteine de origine animală, inclusiv peşte, aveau un risc cu 39% mai redus de a suferi de afecţiuni fizice sau psihice în următorii şapte ani.

Proteinele sunt esenţiale pentru formarea masei musculare, care protejează de căderi şi fracturi, iar organismul le procesează şi asimilează mai greu pe măsură ce îmbătrâneşte. Prin urmare, persoanele în vârstă au nevoie de o rezervă mai mare de proteine pentru a-şi păstra starea de sănătate.

Proteinele din peşte sunt cele mai sănătoase, datorită celorlalte substanţe nutritive pe care le conţine, cum ar fi acizii graşi Omega 3, care, printre altele, calmează durerile provocate de artrită şi previn apariţia demenţei senile.

Un consum mai mare de proteine ar putea contribui la menţinerea capacităţii funcţionale a persoanelor în vârstă”, se arată în studiul cercetătorilor japonezi, publicat în Journal of the American Geriatrics Society.

Print Friendly, PDF & Email