Consulturi medicale, vaccinuri şi filme, într-o singură caravană

Foto: Asociaţia ATI Timişoara

O caravană medicală de vaccinare, care a inclus şi o componentă cinematografică, a fost organizată, la sfârşitul săptămânii trecute, la Buziaş.

 

Evenimentul, un proiect de voluntariat complex, ce a implicat o parte medicală și una culturală, a fost organizat de Asociaţia pentru ATI „A. Mogoşeanu”, condusă de medicul ATI Dorel Săndesc, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „V. Babeș” din Timişoara și cu Asociația DocuMentor.

Medicul Dorel Săndesc. Foto: Asociaţia ATI Timişoara

Caravana medicală Împreună pentru viață a avut în vedere evaluarea stării de sănătate a populaţiei. Specialişti din mai multe spitale ale Centrului Universitar Timişoara au fost pregătiţi să asigure consulturi, EKG, ecografii și alte explorări în medicină internă/gastro-enterologie, cardiologie – inclusiv EKG și ecografie, pneumologie/boli respiratorii – inclusiv spirometrie, neurologie, ginecologie (consult, ecografie și examen citologic pentru depistarea leziunilor de col uterin) şi screening pentru boli ale glandei tiroidiene, prin ecografie specializată.

Totodată a existat o caravană a vaccinării – care a asigurat vaccinuri Pfizer si Johnson&Johnson. Vaccinarea a fost realizata de personalul din Centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara – şi o caravană cinematografică ROD – Zilele recoltei cinematografice, un Proiect al Asociaţiei DocuMentor, prin care au fost proiectate, pe instalaţii moderne, câteva filme documentare și artistice

Print Friendly, PDF & Email