Consultaţii medicale multidisciplinare pentru deţinuţii din Penitenciarul Timişoara

Medici ATI de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Timişoara, cărora li s-au alăturat medici de alte specialităţi de la alte spitale din oraş, vor consulta, timp de trei zile, între 15 şi 17 iunie, persoanele aflate în detenție în Penitenciarul Timișoara. 

 

Specialiștilor ATI care participă la această acţiune li s-a alăturat personal medical de la Institutul de Boli Cardiovasculare, de la Spitalul Clinic Municipal de Urgență şi de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş”. În total, 16 medici.

Împreună, au pus la punct un program de consult multidisciplinar pe Cardiologie, ORL,  Neurologie, Ortopedie, Urologie, Pneumoftiziologie și Endocrinologie, program aplicat cu intenția de a determina afecțiuni aflate în stadiu incipient și de a face recomandări de tratament pentru afecțiuni considerate cu risc. Cei 16 medici merg în penitenciar cu aparatură necesară monitorizării funcțiilor vitale.

În prima zi au fost consultate 70 de persoane. Investigațiile complexe sunt menite a securiza, din punct de vedere medical, și relaționarea deținuților cu vizitatorii lor și cu  personalul  penitenciarului.

„Secția de Terapie Intensivă își deplasează oameni și aparatură în consult pe teren. Este o practică medicală apreciată și cu beneficii, mai cu seamă în segmentele sociale unde patologia regăsită poate fi riscantă. ATI va fi prezent și în Ambulatoriul integrat al spitalului, iar intenția noastră este de a extinde prezența medicilor specialiști din toate secțiile, în Ambulatoriul SCJUT”, declară managerul Spitalului Judeţean din Timişoara, medicul Sorin Barac.

Print Friendly, PDF & Email