Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara, inaugurat în prezenţa ambasadorului francez în România

Francois Saint-Paul Foto Ambasada FranteiAmbasadorul Franței în România, Excelența Sa François Saint-Paul, se va afla marți, 13 ianuarie, la Timişoara, pentru a inaugura Consulatul Onorific al Franței din Timișoara

 

 

Noul sediu al Consulatului Onorific al Franţei se află în incinta City Business Centre, clădirea D, de pe strada Coriolan Brediceanu nr. 10 (Piața 700).

Noul consul onorific, Cosmin Branzan, este directorul pentru România al societății franceze de service Helpline, după cum anunţă Delia Crăciun, responsabilă proiecte culturale şi comunicare la Institutul Francez din Timişoara.

Aceasta mai spune că la ceremonia de inaugurare, care se va desfășura în prezența primarului Timișoarei, domnul Nicolae Robu, a reprezentanților autorităților locale, ai Consiliului Județean și ai Prefecturii, vor participa, alături de ambasadorul Franței în România, Excelența Sa François Saint-Paul, consulul Ambasadei Franței, Alexis Grand, consilierul economic adjunct, Samuel Lefebvre, directorul filialei din Timișoara a Institutului Francez din România, Daniel Malbert, dar și membri ai comunității franceze din Timișoara și din orașele apropiate, care numără aproximativ 400 de cetățeni francezi, și directori ai societăților franceze prezente în regiune.

Dan BedrosÎn contextul deplasării la Timișoara, ambasadorul Franței va efectua și câteva vizite la sediul unor societăți franceze din această zonă. Prezența consulară a Franței în România este asigurată de către secția consulară a Ambasadei Franței la București, și de către rețeaua Consulatelor onorifice ale Franței de la Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, și Timișoara. „La Timișoara, agenția consulară va permite facilitarea demersurilor administrative inițiate de către cetățenii francezi al căror domiciliu se află la distanță de capitală, și va răspunde nevoilor legate de activitatea economică importantă a acestei regiuni frontaliere, orientată către Europa”, precizează Delia Crăciun.

Cosmin Brânzan îi succede la conducerea Consulatului Onorific al Franței din Timișoara lui Dan Bedros, președintele Consiliului strategic al Thalès, fost director al Alcatel-Lucent Roumanie, al cărui mandat s-a încheiat în septembrie 2013.

Print Friendly, PDF & Email