Construcţia Centrului de zi din Freidorf, într-o nouă etapă

Foto: Facebook Primăria Timişoara

Proiectul privind construirea Centrului de zi din Freidorf a fost transmis în 9 iulie 2021, spre finanțare, iar astăzi va fi vizita la fața locului, etapă în cadrul procesului de evaluare, anunţă Primăria Timişoara.

 

Proiectul numit Demolare construcție existentă și construire Centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, acces auto, acces pietonal, parcaje, amenajare parcelă’ a fost transmis spre finanțare prin POR 2014-2020, în 9 iulie, iar astăzi va fi vizita la fața locului, etapă în cadrul procesului de evaluare derulat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest.

Centrul de zi va fi construit în zona Freidorf, pe str. Pavlov nr.19, pe un teren cu o suprafaţă de peste 1.100 mp, aflat în proprietatea Primăriei Timişoara şi va cuprinde o clădire pe un nivel suprateran cu toate echipamentele şi dotările necesare, realizarea accesului auto și pietonal, parcaje şi amenajarea terenului.

Potrivit Municipalităţii, beneficiarii serviciilor oferite de viitorul Centru de zi vor fi minimum 41 de persoane adulte aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și care se confruntă cu dizabilități și/sau cu boli cronice care le îngreunează activitățile zilnice și care au domiciliul/locuiesc în zona delimitată prin Strategia de Dezvoltare Locală Freidorf a Grupului de Acțiune Locală Freidorf .

Proiectul a fost depus în 9 iulie, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. Valoarea proiectului este de 3,5 milioane de lei cu TVA inclus, iar durata implementării este de 24 de luni, din care durata de execuție a lucrărilor – 12 luni.

Print Friendly, PDF & Email