Constantin Ostaficiuc, închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității, pentru finanțarea echipei de fotbal Poli Timişoara

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Poli Timişoara, de către Consiliul Judeţean Timiş.

 

Fostul preşedinte al Consiliului Județean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost condamnat, azi, de Curtea de Apel Timișoara, la trei ani de închisoare cu suspendare, după ce în prima instanţă primise patru ani și șase luni, cu executare. De asemenea, i-a fost interzis dreptul de a ocupa funcții publice timp de doi ani după executarea pedepsei. În plus, Constantin Ostaficiuc trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune. În plus, acesta va presta 60 de zile lucrătoare o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Sănătate Publică sau la SC Horticultura SA.

Trei ani de închisoare cu suspendare au primit, astăzi, și Petrișor Nădăștean, fost secretar al CJ Timiș, Răzvan Hrenoschi și Dan Cionvică, foști directori în cadrul CJ Timiș, Gheorghe Chivorchian, fost președinte al al echipei de fotbal Poli Timișoara, Ioan Negrei și Ioan Liviu Roșca, care aveau funcții de conducere la Politehnica Timișoara. Petru Borza și Octavia Pepa au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu suspendare, iar Mircea Mihuț a primit doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel Timișoara i-a obligat în solidar pe Constantin Ostaficiuc şi Petrişor Nădăştean şi SC Politehnica Timişoara SA la plata sumei de 9.950.000 de lei, ca despăgubiri către CJ Timiș, din care în solidar cu Răzvan Hrenoschi pentru suma de 8.450.000 de lei, în solidar cu Mircea Mihuţ, pentru suma de 3.000.000 de lei, în solidar cu Dan Cionvică, pentru suma de 6.300.000 de ei, în solidar cu Gheorghe Chivorchean, pentru suma de 5.050.000 de lei, în solidar cu Ion Negrei, pentru suma de 4.500.000 de lei, în solidar cu Liviu Roşca, pentru suma de 8.050.000 de lei, în solidar cu Petru Borza, pentru suma de 1.500.000 de lei, în solidar cu Daniela Pepa, pentru suma de 1.500.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului DNA, Constantin Ostaficiuc, profitând de funcţia sa şi contrar prevederilor legale, a aprobat şi dispus, în perioada 2008 – 2011, alocarea şi plata, cu sprijinul celorlalţi inculpaţi, din bugetul judeţului Timiş, a sumei de 9.950.000 lei către SC Politehnica SA.

Prima sentință a fost pronunțată în 31 decembrie 2016, de Tribunalul Timiş. Atunci s-a decis condamnarea la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fostul preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc. Gheorghe Chivorchian a fost condamnat  la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, Ioan Negrei, la trei ani şi nouă luni cu executare, Liviu Ioan Roşca, la trei ani şi patru luni închisoare cu executare, Petrişor Nădăștean, la trei ani şi şase luni, Răzvan Hrenoschi, la trei ani de închisoare cu suspendare, Mircea Marian Mihuț, la trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dan Sabin Cionvică, la trei ani de închisoare cu suspendare. Petru Borza şi Daniela Octavia Pepa fuseseră achitate.

Constantin Ostaficiuc a fost preşedintele Consiliului judeţean Timiş în perioada 2004 – 2012, timp de două mandate. În prezent, el nu mai ocupă nicio funcţie publică.

 

Print Friendly, PDF & Email