Constantin Ostaficiuc, cercetat în dosarul finanţării echipei Poli Timişoara

Constantin OstaficiucFostul şef al CJ Timiş Constantin Ostaficiuc a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara.

 

DNA anunţă că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost audiat, joi, la DNA Timişoara, în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara. Acesta a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara.

În acelaşi dosar este cercetat şi fostul director executiv al grupării FC Timişoara şi fost secretar general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a fost pus sub acuzare, în 27 iunie, de DNA Timişoara în dosarul finanţării echipei de către Consiliul Judeţean Timiş, acesta fiind cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu. Acuzaţiile care i se aduc acestuia parte din dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara de către CJ Timiş, în perioada în care clubul de fotbal îi aparţinea omului de afaceri Marian Iancu. Gheorghe Chivorchian a fost chemat, în 27 iunie, la sediul DNA Timişoara, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile.

În 30 iunie a fost suspendat, la solicitarea sa, din funcţia de secretar general al FRF de preşedintele forului, Răzvan Burleanu, ca urmare a dosarului în care este cercetat penal pentru complicitate la abuz în serviciu de către DNA Timişoara.

Gheorghe Chivorchian Foto DigisportPotrivit DNA, în 2008, angajaţi din cadrul CJ Timiş, cu ştiinţă, ar fi întreprins demersuri pentru alocarea unor sume de bani în vederea susţinerii echipei de fotbal ce aparţinea SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA. “Concret, aceştia au avizat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, o hotărâre a Consiliului Judeţean Timiş şi au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanţei sportive şi asigurarea condiţiilor de accedere şi participare a echipei la competiţiile de club UEFA”, se mai sarată în comunicat.

DNA mai spune că societăţii, conduse la acea vreme de Marian Iancu, i-ar fi fost alocate mai multe sume de bani, totalizând peste un milion de euro, în condiţiile în care societatea avea înregistrate restanţe la plata obligaţiilor către bugetul de stat, dar şi către CJ Timiş. Astfel, suma de un milion de euro este considerată prejudiciu adus administraţiei judeţene Timiş.

Procurorii anticorupţie mai spun că, după aprobarea finanţării, în scopul întocmirii şi efectuării înregistrărilor financiar-contabile de către angajaţii CJTimiş a sumelor de bani virate către firma respectivă, Gheorghe Chivorchian, pentru a sprijini activitatea infracţională a angajaţilor respectivi, ar fi prezentat şi depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate ar fi fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimaţi la clubul de fotbal respectiv. DNA susţine că banii ar fi fost utilizaţi de către firma lui Marian Iancu în alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor şi penalităţilor anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere şi întreţinere a Stadionului “Dan Păltinişanu”, aflat în proprietatea CJ Timiş şi închiriat echipei de fotbal, precum şi pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale.

 

Citeşte şi:

Secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, cercetat de DNA Timişoara 

Print Friendly, PDF & Email