Consiliul Local, în şedință de urgență pentru aprobarea noului sediu al Administrației Canalului Navigabil Bega

Consiliul Local Timişoara, convocat de urgenţă în şedinţă, a aprobat un proiect de hotărâre prin care se mai face un pas în deschiderea circulaţiei vaporaşelor pe Bega.

 

Consilierii locali timişoreni au aprobat marţi, 8 mai, darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu pentru instituţia din subordinea Ministerului Transporturilor care va reglementa circulaţia pe Bega, anunţă Radio Timişoara. Regia Autonomă Administraţia Canalului Navigabil Bega va funcționa într-un imobil situat pe strada General Magheru, care care a aparținut Bibliotecii Județene

Primarul Nicolae Robu declară că, până finalul lunii iunie, când este termenul limită, vaporaşele vor circula pe Bega. „Exprim deschiderea noastră totală, a Municipalității și a Societății de Transport Public a Timișoarei spre colaborare cu această structură astfel încât să ne atingem și noi și structura obiectivele”, a mai spus edilul.

Primăria Timişoara s-a angajat prin proiectul european de reamenajare a malurilor Begăi să cumpere şapte vaporașe. Urma să aibă vaporașele cumpărate până la 30 iunie 2016, ca o primă condiție să nu i se ia cei șase milioane de euro primiți drept premiu că a reabilitat malurile Begăi. Din cauza unor probleme birocratice, vaporaşele nu au putut fi puse în circulaţie, Timişoara fiind la un pas să piardă banii europeni. La începutul acestei luni, Nicolae Robu anunţa că problema birocratică ce a ținut Primăria în blocaj e pe cale de a fi rezolvată: „Prin urmare, vom bifa încă o mare realizare pentru Timișoara. Realizare a noastră, a administrației pe care o conduc, a noastră, care am avut capacitatea să transpunem în practică și în acest caz ce au gândit specialiștii.”

Print Friendly, PDF & Email