Consiliul Județean vrea să preia de la Primăria Timişoara clădirile Aeroportului Cioca

Consiliul Județean Timiş a votat azi transmiterea unei solicitări către Primăria Timişoara, pentru a debloca situația creată la Aeroportul Utilitar Cioca, de pe Calea Torontalului.

 

Terenurile de pe Calea Torontalului km 3, cunoscute ca Aeroportul Utilitar Cioca, se află în proprietatea Consiliului Județean Timiș, însă nu și clădirile care deservesc aerodromul. Acestea sunt deținute de Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Pentru modernizarea aeroportului utilitar și utilizarea acestuia la capacitate maximă este necesară transferarea construcțiilor în proprietatea județului, spun reprezentanţii CJ Timiş. Aceştia anunţă că au făcut azi un nou demers pe lângă Primăria Timișoara pentru preluarea acestor clădiri.

Nefiind folosite, construcțiile s-au degradat în timp. În situația în care construcțiile ar face parte din patrimoniul Județului, CJ Timiș le-ar putea reabilita și pune la bun folos, afirmă președintele instituției, Călin Dobra: „Avem un plan concret și complex de dezvoltare a Aeroportului Cioca. Vrem să îl aducem la un nivel la care să desfășurăm acolo evenimente aeronautice, cultural-artistice, zboruri de agrement, aerotaxi, parașutism și multe altele. Pentru asta, am solicitat din nou Primăriei transferarea clădirilor aerodromului în patrimoniul Județului. Altfel, nu ne putem atinge de ele, fiind obligați să asistăm la degradarea lor pe zi ce trece.”

CJ Timiș are în plan transformarea Aeroportului Cioca într-un punct de interes național în organizarea de evenimente specifice, precizează Călin Dobra: „Ceea ce ne-am propus să facem n-a avut Timișoara niciodată și posibil să nu găsim niciunde altundeva în țară. Nu vrem doar să repunem în funcțiune aerodromul pentru activități curente de zbor, ci să-l transformăm într-un punct de interes național pentru evenimente aeronautice, care să aducă și venituri importante în bugetul județului.”

CJ Timiș anunţă că derulează în prezent licitația pentru contractarea serviciilor de proiectare necesare certificării Aerodromului, fiind depuse două oferte care se află deja în evaluare tehnică. Anul acesta, CJ Timiş a alocat suma de trei milioane lei pentru investiții în dezvoltarea locației.

Print Friendly, PDF & Email