Consiliul Județean Timiș verifică derularea programului „Cornul şi laptele”

Administraţia judeţeană anunţă că a dispus verificări referitoare la modul în care se derulează, în şcolile şi grădiniţele din judeţ, programul de distribuție a produselor de panificație și produselor lactate „Cornul şi laptele”.

 

Chiar dacă nu am primit sesizări din partea părinților, a directorilor de unități de învățământ sau a altor persoane, privind modul în care este gestionat acest program sau privind calitatea produselor care ajung la copii, am decis ca, prin sondaj, să facem controale în școlile din județ”, spune președintele Consiliul Județean Timiș, Călin Dobra.

Acesta se declară mulțumit de faptul că din verificările făcute până acum, nu au reieșit probleme şi anunţă că aceste controale vor continua în perioada următoare: „Vrem să ne asigurăm că produsele care ajung la elevi sunt de calitate și că firmele care au câștigat licitațiile respectă întocmai contractele semnate.”

La începutul lunii septembrie, contractul CJ Timiş privind furnizarea de produse de panificație a fost încheiat cu SC Biscotto SRL, iar cel pentru furnizarea de produse lactate, cu SC Lactate Bicos SRL Orţişoara. Conform acestor contracte, prețul pentru o porție de produse lactate este de 0,80 lei (fără TVA) și pentru o porție de produse de panificație este de 0,43 lei (fără TVA), mai transmite CJ Timiş. De acest program, în Timiş beneficiază 58.966 de copii.

Programul „Cornul şi laptele” pentru perioada 2017-2023 prevede ca preșcolarii din grădinițele cu program normal de patru ore de stat și din cele particulare acreditate și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular să primească lapte și produse lactate și produse de panificație.

Print Friendly, PDF & Email