Consiliul Judeţean Timiş va reabilita un bloc pe strada Matei Millo

Un imobil preluat în patrimoniul public al județului Timiș, de la Ministerul Apărării Naţionale, urmează să fie reabilitat până în 2020.

 

Consiliul Judeţean Timiş anunţă că președintele administraţiei judeţene, Călin Dobra, a vizitat astăzi, alături de angajați din cadrul Direcției Generale Dezvoltare și Direcției Generale Patrimoniu, imobilul de pe str. Matei Millo nr. 2, din Timișoara, care a fost preluat prin hotărâre de guvern în patrimoniul public al județului Timiș. Blocul, care în momentul de față are 60 de locuințe, va fi reabilitat de Consiliul Județean Timiș.

Am primit în patrimoniul Consiliului Județean Timiș acest imobil cu condiția ca, până în 2020, să îl reabilităm și ca jumătate din unitățile locative să revină ulterior în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru locuințe de serviciu destinate cadrelor militare. Cealaltă jumătate va rămâne în patrimoniul județului. Consider că prin finalizarea acestei investiții putem rezolva o serie de probleme legate de posibilitățile de locuit”, declară Călin Dobra.

La nivelul CJ Timiş a fost realizată expertiza tehnică pentru reabilitarea acestui imobil, raportul arătând faptul că suma necesară pentru consolidare, studiu de fezabilitate, proiect tehnic și execuția lucrărilor se ridică la circa 1,7 milioane de euro.

CJ Timiş mai anunţă că din bugetul administraţiei judeţene pe acest an au fost alocate fondurile necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, documentații care în prezent sunt în lucru.

Print Friendly, PDF & Email