Consiliul Judeţean Timiş pasează Primăriei Timişoara administrarea Bazei de antrenament de la stadion

Stadion Dan Paltinisanu Foto CJ TimisConsiliul Judeţean Timiş pare să renunţe de bună voie la administrarea Bazei de antrenament de la Stadionul „Dan Păltinişanu”, după ce a gestionat ani de zile acest obiectiv. Decizia ar putea avea legătură cu anchetele legate de finanţările sportive, de care administraţia judeţeană încearcă să se distanţeze.

 

O decizie surprinzătoare

În contextul asocierii sale la ACS Politehnica şi a întreţinerii Stadionului „Dan Păltinişanu”, de care se ocupă de ani de zile, Consiliul Judeţean Timiş a luat decizia curioasă de a renunţa la administrarea Bazei de antrenament de la acest stadion, pe care o cedează, de bună voie, Primăriei.

„Având în vedere că începând cu data de 03.08.2016 încetează dreptul de folosinţă gratuită a Stadionului Dan Păltinişanu, acordat ACS Poli Timişoara prin Hotărârea 86/2012 a CJT, precum şi faptul că prin Hotărârea nr. 404/2013 a CL Timişoara, Direcţia de Prestări Servicii, instituţie publică subordonată CJ Timiş a dobândit un drept de administrare asupra Bazei de Antrenament a Stadionului Dan Păltinişanu, valabilă până la data de 09.10.2016, vă înştiinţăm că, începând cu luna august, renunţăm la dreptul de administrare conferit şi vă rugăm să luaţi măsurile legale care se impun pentru revocarea dreptului de administrare”, este adresa cu care CJ Timiş îi cere Primăriei Timişoara să preia baza de antrenament. Subiectul va intra în atenţia consilierilor locali, la următoarea şedinţă de plen.

Pentru că a venit după ani de administrare, decizia CJ Timiş ar putea fi pusă în legătură cu anchetele iniţiate cu privire la finanţările sportive realizate de către administraţia judeţeană.

„Este greu de apreciat cum se vor finaliza aceste anchete. Poate vom asista sau nu la condamnări. Importantă ar fi fost însă recuperarea prejudiciului, care pare destul de puţin probabilă”, este de părere avocatul timişorean Carmen Obârşanu, care a făcut mai multe sesizări structurilor de drept cu privire la cercetarea legalităţii finanţărilor acordate de către Primăria Timişoara şi CJ Timiş diverselor cluburi sportive.

 

O administrare cu vechime

În august 2013 se vota la CJ Timiş prelungirea administrării de către Direcţia de Prestări Servicii Timiş a Bazei de Antrenament a Stadionului “Dan Păltinişanu” Timişoara, pe o perioadă de trei ani, începând cu octombrie 2013 şi până în octombrie 2016. Scopul dării în administrare era asigurarea folosinţei bazei sportive de către ACS Poli Timişoara, pentru a crea condiţii optime de desfăşurare a activităţii sportive a echipelor de fotbal.

Cheltuielile cu utilităţile consumate şi respectiv cele reprezentând cheltuieli de întreţinere şi reparaţii curente rămâneau în sarcina Direcţiei de Prestări Servicii Timiş.

Culmea e că pentru aceleaşi tipuri de cheltuieli CJ Timiş se judecă cu ce a mai rămas din fosta echipă Politehnica Timişoara. Administraţia judeţeană a ajuns în instanţă pentru a-şi recupera datoriile aferente chiriei şi utilităţilor pentru Stadionul “Dan Păltinişanu”, care trebuiau plătite de fosta Politehnica Timişoara. Societatea a solicitat însă insolvenţa. Printre debitorii înscrişi pentru masa credală, în speranţa recuperării datoriilor, se numără Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş, CJ Timiş – individual şi prin Direcţia de Prestări Servicii –, Liga Profesionistă de Fotbal şi Primăria Timişoara, prin Direcţia Fiscală.

 

Print Friendly, PDF & Email