Consiliul Judeţean Timiş îşi asumă cofinanţarea unor proiecte europene, la Dudeştii Vechi

Alin Nica şi Bono Cucalan. Sursă foto: CJ Timiş

Consiliul Judeţean Timiş anunţă că îţi va asuma cofinanțarea câtorva proiecte din fonduri naţionale şi europene derulate la Dudeştii Vechi. Este vorba despre o grădiniță nouă, un centru medical cu șase specialități complet dotat şi o stație de apă la standarde moderne

 

Toate aceste proiecte derulate de Primăria Dudeştii Vechi, deși finanțate cu fonduri naționale și europene, necesită o contribuție financiară care nu mai lasă mult loc în bugetul local pentru noi investiții, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş. Adăugând că administraţia judeţeană poate interveni, asumându-şi cofinanțarea proiectelor europene, astfel încât să se păstreze ritmul actual de dezvoltare a comunei.

Decizia a fost luată după întâlnirea din această dimineaţă pe care președintele CJ Timiş, Alin Nica, a avut-o la Dudeștii Vechi cu primarul comunei, Bono Cucalan.

Alin Nica, la Dudeştii Vechi. Sursă foto: CJ Timiş

Potrivit preşedintelui CJ Timiş, accesarea de fonduri europene va putea fi impulsionată la în Timiş prin operaționalizarea Fondului Județean de Investiții, mecanism prin care se va oferi cofinanțare, precum și suport în scrierea, accesarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. „Instrumentul în discuție reprezintă o parte importantă a programului pe care noua conducere îl dorește implementat la nivelul județului”, subliniază reprezentanţii administraţiei judeţene.

Print Friendly, PDF & Email