Consiliul Județean Timiș, gazdă pentru evenimente prilejuite de Președinția României la Consiliul UE

În primul semestru al al acestui an, cu ocazia exercitării Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Consiliul Județean Timiș va găzdui o serie de zece întâlniri, conferințe, seminarii ale experților europeni.

 

„Nu puteam rata o asemenea oportunitate de a ne prezenta județul în fața Uniunii Europene. Este o ocazie extraordinară pentru județul Timiș și pentru Timișoara de a ne promova la nivel european ,deoarece aici vor veni peste 800 de experți din toate colțurile continentului și putem face o bună prezentare a locurilor, obiceiurilor și obiectivelor turistice și culturale care ne va fi de folos pe termen lung. Chiar dacă avem doar rol de gazdă în cadrul evenimentelor, cred că este o mare reușită că suntem parte a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”, declară președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Primul eveniment, întâlnirea unor experţi din Ministerul Mediului într-un Grup de lucru privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră va avea loc în 21 – 22 ianuarie. În 30 – 31 ianuarie experţi din Ministerul Mediului se vor întâlni într-un Grup de lucru privind adaptarea. În 20 – 22 februarie va avea loc o întrunire a unor specialişti din Ministerul Sănătății. În 21 – 22 martie este planificată o reuniune a directorilor de securitate din Ministerul Afacerilor Externe. În 21 – 22 martie va avea loc conferința Europa Convergenței: creștere, competitivitate, conectivitate, organizată de Ministerul Afacerilor Externe. În perioada 31 martie – 2 aprilie Timişoara va fi gazda unei Reuniuni a directorilor generali din învățământul preuniversitar, organizată de Ministerul Educației Naționale. În 12 aprilie va fi organizat de Ministerul Afacerilor Externe un seminar COWEB. În 14- 15) mai, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale va organiza o dezbatere pe tema E-Commerce Interactive Dialogue. În16 – 17 mai este programată o întâlnire a directorilor școlilor și institutelor din administrația publică, organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Eveniemntul care va încheia această serie, numit Zilele energiei – noile posibilități de finanțare și schemele inovatoare oferite de programul FP9, va avea loc în perioada 27 – 31 mai, în organizarea Ministerului Energiei.

Print Friendly, PDF & Email