Consiliul Județean Timiş cumpără câteva sute de laptopuri și tablete pentru elevii din școlile speciale

Consiliul Judeţean Timiş anunţă că a semnat contracte de achiziționare a 282 şi 437 de tablete.  Astfel, susţinerea online a cursurilor nu va mai ridica probleme pentru sute de elevi din școlile speciale administrate de CJ Timiș.

 

Laptopurile le vor reveni elevilor cu dizabilități, fără posibilități financiare, iar școlile în care vor fi distribuite vor fi dotate cu 56 de stații de lucru fixe, zeci de proiectoare, camere web, table interactive și routere wireless. De asemenea, printr-un contract separat, au fost achiziționate 437 de tablete, cu abonament lunar la internet inclus pentru o perioadă de minimum 24 de luni. Investiția se ridică la peste 2.000.000 lei, bani din bugetul județului.

Echipamentele vor deservi elevii și profesorii din următoarele unități de învățământ: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „P.P. Neveanu”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, Liceul Teoretic „Iris” şi Școala Profesională „Gh. Atanasiu”, toate din Timișoara, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „C. Păunescu” Recaș, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „A. Roșca” Lugoj şi Școala Specială Gimnazială Buziaș.

Investiția ne ajută să creștem nivelul de reziliență în fața șocurilor produse de pandemie. Știm cât de greu poate fi pentru o familie cu copii sănătoși să le pună la dispoziție calculatoare pe care să studieze. Efortul este cu atât mai mare în cazul copiilor din școlile speciale, unde povara bolii aduce după sine și una financiară. Vom continua să investim în aceste școli, nu numai în aparatură, ci și în dotarea corespunzătoare a spațiilor de învățământ, pentru a da o șansă în plus la o viață normală celor mai puțin norocoși dintre noi”, declară administratorul public al județului, Marian Vasile.

Din bugetul din acest an CJ Timiş a alocat aproape 15 milioane de lei pentru investiții în școlile speciale din Timiș, una dintre cele mai importante dintre acestea fiind reabilitarea, consolidarea, modernizarea și accesibilizarea Liceului Teoretic Special „Iris” din Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email