Consiliul Județean Timiș a reziliat contractul cu două firme de deszăpezire

 După ce ieri în judeţ au avut loc două accidente şi după ce mai multe maşini au derapat şi au ieşit de pe şosea, Consiliul Județean Timiș anunţă rezilierea contractul cu două firme de deszăpezire care trebuiau să deszăpezească drumurile respective.

 

La sediul Palatului Administrativ a avut loc în această dimineață o ședință de lucru referitoare la deszăpezirea și starea drumurilor pe care Consiliul Județean Timiș le are în administrare, şedinţă convocată de urgență după ce, ieri, zona Pișchia, Cenei, Orțișoara, Carani, Aeroport Timișoara, au fost înregistrate accidente rutiere. La întâlnire au fost chemaţi şi reprezentanţii firmelor care au contracte de deszăpezire pe zonele respective, Eldiclau SRL şi Homestrade SRL.

După cum bine știți, în după-amiaza zilei de ieri două persoane, printre care și un copil, au fost rănite, în urma unui accident produs între Sânandrei și Carani. Din datele pe care le avem, un alt accident a avut loc pe drumul care face legătura între Sânmihaiu Român și Bobda. De asemenea, mai multe mașini au alunecat și au ieșit înafara părții carosabile. Constatând proasta gestionare a situației, am dispus rezilierea contractului cu firmele respectivă”, a anunţat, azi, preşedintele CJ Timiş, Călin Dobra.

Rezilierea se va face în două zile, timp în care CJ Timiş va face demersurile pentru atribuirea, în regim de urgență, a acestor servicii către alte firme, astfel încât să nu fie probleme cu deszăpezirea dumurilor.

Este inacceptabil ca pe cod galben și în ciuda tuturor avertismentelor de vreme rea, să plătești din banii cetățenilor un serviciu, de altfel banal pentru anul în care trăim, care nu îți este oferit atunci când ai mai mare nevoie de el. Se pare că primii fulgi de nea au fost suficienți pentru a ne edifica în privința competenței unor firme care trebuiau să presteze un serviciu în folosul cetățenilor, dar în practică au fost depășite total de situație. Mai grav este că în acest mod s-a pus în pericol siguranța traficului rutier și securitatea oamenilor”, a mai spus Călin Dobra.

Print Friendly, PDF & Email