Consilierii USR acuză conducerea CJ Timiş de inacţiune în privinţa şoselei Timişoara – Dumbrăviţa

Grupul consilierilor judeţeni USR Timiş trage un semnal de alarmă faţă de situaţia în care susţin că se află Consiliul Județean Timiş, aflat în pericol de a pierde finanțarea europeană pentru DJ 691, drumul ce leagă Timișoara de autostrada A1 prin Dumbrăvița.

 

Proiectul, spun consilierii USR Timiş, a fost gestionat de administratorul public, Marian Vasile, „iar starea dezastruoasă în care se află acum proiectul i se datorează”.

USR Timiş reaminteşte că a atras atenția încă din 2021 că execuția drumului de la Dumbrăvița stagnează, iar contractul trebuie reziliat. Rezilierea contractului a venit însă abia în septembrie 2022. „Mai mult de un an pierdut, în care nu s-a lucrat aproape nimic! Cum se justifică administrația județeană PNL în faţa timișenilor care și-au stricat mașinile și au îndurat cozi enorme un an întreg din cauza ignoranței lor?”, se întreabă consilierii USR.

Potrivit acestora, data limită oficială până când lucrările pot fi decontate prin fonduri europene este 31 decembrie 2023, iar cel mai optimist calendar, propus ieri în plenul Consiliului Județean Timiş, depășește cu mai mult de cinci luni această dată.

„Ceea ce ar putea fi cea mai mare și mai importantă investiție a Consiliului Județean Timiș se poate transforma într-un eșec istoric datorită inacțiunii lui Alin Nica și Marian Vasile”, mai transmite Grupul consilierilor judeţeni USR Timiş.

O poziţie oe acest subiect a avut-o, zilele trecute, şi Grupul consilierilor județeni ai PSD Timiș, care acuză administrația Consiliului Judeţean Timiș de incompetenţă, motivând că aceasta dorește dublarea valorii proiectului de modernizare a drumului dintre nodul A1 de la Giarmata și limita cu județul Arad, în condițiile în care se află într-un risc major de a pierde întreaga finanțare europeană.

 

Print Friendly, PDF & Email