Consilierii PSD, acuză conducerea CJ Timiş de cheltuieli „cu nemiluita și fără noimă”

Foto: CJ Timiş

Grupul consilierilor județeni ai PSD Timiș acuză administrația Consiliului Judeţean Timiș de incompetenţă, motivând că aceasta dorește dublarea valorii proiectului de modernizare a  drumului dintre nodul A1 de la Giarmata și limita cu județul Arad, în condițiile în care se află într-un risc major de a pierde întreaga finanțare europeană.

 

„Incompetența actualei conduceri a Consiliului Județean Timiș nu mai poate fi măsurată, exemplele fiind multiple. Banii se cheltuie cu nemiluita și fără noimă, după bunul plac al președintelui Alin Nica. Studiu de caz: modernizarea DJ 691, între nodul A1 de la Giarmata și până la limita cu județul Arad. Administrația ZERO a CJ Timiș dorește dublarea valorii proiectului de modernizare DJ691 în condițiile în care se află într-un risc major de a pierde întreaga finanțare europeană atrasă de conducerea PSD a CJ Timiș în anul 2018”, transmit, într-un comunicat de presă, consilierii judeţeni PSD.

Potrivit acestora, valoarea totală a proiectului a crescut de la 80 de milioane de lei, la 154 de milioane de lei, o creștere procentuală de 92%, în timp ce contribuția proprie a Consiliului Județean Timiş în cadrul proiectului ajunge de la 12 milioane de lei, la 38, adică o creștere de 216%. „Mai mult, Alin Nica solicită consilierilor județeni asumarea acoperirii integrale a costurilor de finalizare a investiției după data de 31 decembrie 2023, în condițiile în care licitația pentru tronsonul cuprins între nodul A1 și centura Timișoarei încă nu este finalizată, și care poate întârzia dacă există contestații, termenul de finalizare fiind martie 2023 și sunt înscriși patru ofertanți. De asemenea, pentru tronsonul cuprins între centură și Timișoara, adică traversarea Dumbrăviței, încă nu este începută procedura de licitație”, mai spun consilierii judeţeni PSD.

Aceştia susţin că situația este gravă, „fapt confirmat și de către finanțatorul proiectului, ADR VEST, care a remis un comunicat oficial prin care a transmis că toate proiectele cuprinse în POR 2014-2020 trebuie implementate până la finele anului 2023, după care nu se mai pot efectua plăți pentru lucrări din cadrul programului. Ce a înțeles Alin Nica din asta? Să dubleze sumele și să propună finalizarea lucrărilor din bugetul CJ Timiș, deși stadiul implementării este foarte întârziat.”

 

Print Friendly, PDF & Email