Consilierii PNL îi cer lui Dominic Fritz să prezinte suma cheltuită pentru deschiderea Capitalei Europene a Culturii

Foto: Centrul de Proiecte Timişoara

Grupul consilierilor locali liberali din Timișoara atrage atenția asupra lipsei de transparență privind organizarea deschiderii oficiale a TM2023 de către Primăria Timișoara și solicită pe de o parte publicarea costurilor totale alocate pentru organizarea evenimentului și descrierea tipurilor de cheltuieli efectuate, iar pe de alta, prezentarea în plenul Consiliului Local Timișoara a unui raport pe tema aceasta, din partea Centrului de Proiecte, structură delegată pentru cheltuirea banilor publici și coordonarea întregului eveniment.

 

Consilierii liberali afirmă că, împotriva cerințelor și avertizării transmise de Comisia Europenă, primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, a politizat titlul european și a plătit anunțuri în spațiul online în care Programul Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii a fost atribuit USR.

Fără îndoială, există controverse serioase și fundamentate privind organizarea deschiderii deschiderii oficiale a TM2023 de către Centrul de Proiecte Timișoara. Toate aceste discuții pot fi utile dacă Centrul de proiecte își îndreaptă atenția asupra echipei cu care a lucrat, dacă identifică cine și unde a greșit. Până acum s-a mers pe încredere și, iată, au cheltuit milioane de euro pe un eveniment catalogat ca fiind submediocru, cu grave încălcări ale etichetei impuse de protocol și, pe alocuri, chiar cu încălcarea legii. În loc să fie susținute, au fost atacate valorile Timișoarei: nu s-a respectat tricolorul, nici drapelul, Catedrala este și astăzi mascată de acea schelă ciudată, iar Biserica Ortodoxă Sârbă a fost acoperită de scena pe care a urcat Taraful de Caliu”, declară Cosmin Tabără, viceprimar liberal al Timișoarei.

Clarificarea aspectelor legate de organizarea deschiderii oficiale a programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii este importantă, mai transmite consilierii PNL, deoarece „acesta a fost primul eveniment major organizat de echipa Centrului de Proiecte Timișoara și este deja un exemplu de rele practici. Dacă publicul și autoritățile responsabile trec cu vederea haosul organizatoric și cheltuirea fără discernământ a banului public, pe viitor, nu există nici o certitudine că acest model nu se va repeta din nou și din nou, pe tot parcursul anului 2023”.

Print Friendly, PDF & Email