Consilierii locali PSD, deranjaţi de convocările „de urgenţă” de către primarul Timişoarei

Consilierii locali social-democraţi se arată deranjaţi de faptul că, în ultimele zile, Consiliul Local Timişoara a fost convocat de două ori în regim de urgenţă, deşi, susţin ei, nu exista motiv. Aceştia acuză „abuzurile și haosul organizatoric din Primăria Municipiului Timișoara patronată de Nicolae Robu”.

 

Vineri, 22 februarie, în prima parte a zilei, consilierii locali ai Consiliului Local Timișoara au fost convocați în ritm alert, pentru ora 12, la ședințe de comisii, în ideea «pregătirii» unei ședințe de plen extraordinare planificată în data de 25 februarie. Deși ședința de comisie era convocată la ora 12, proiectele de hotărâre ce ar fi putut justifica urgența, nu au fost prezentate nici până la ora terminării programului de lucru al aparatului Primăriei și, implicit, nu au putut fi puse la dispoziția consilierilor locali pentru a putea fi analizate”, se arată într-un comunicat al PSD Timişoara, trimis redacţiei.

Ieri, mai spun reprezentanţii PSD Timişoara, prin dispoziția primarului Nicolae Robu a fost convocată ședința plenului Consiliului Local „de îndată la ora 16, transformându-se astfel caracterul ședinței de plen anunțat inițial vineri, 22 februarie”.

Aceştia mai spun că art. 39 din Legea nr. 215/2001 prevede că convocarea Consiliului Local se poate face de îndată doar „în caz de forță majoră și de maximă urgență pentru rezolvarea intereselor municipiului”.

Considerăm că proiecte de hotărâre care vizează prelungirea termenului unor chirii, operațiuni de primă înscriere în cartea funciară sau modificări ale unor hotărâri votate recent, în ianuarie 2019, nu constituie o ”urgență maximă sau vreun caz de forță majoră”, se mai arată în comunicatul PSD Timişoara.

Ca urmare a acestor practici ale primarului Nicolae Robu, pe care le cataloghează dret abuzive, grupul de consilieri locali ai PSD au refuzat să participe la ședința de plen convocată luni, 25 februarie.

Print Friendly, PDF & Email