Consilierii județeni liberali acuză monopolizarea deciziilor în Societatea Metropolitană de Transport Timișoara

Sursă foto: STPT

Amenințările conducerii USR-iste din fruntea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Societatea Metropolitană de Transport Timișoara la adresa comunităților din Ghiroda și Giarmata Vii au deschis cutia Pandorei cu privire la această asociație care este condusă de un grup restrâns de oameni, toți cu carnet de membru USR sau apropiați ai cercului USR-ist, acuză consilierii județeni PNL.

 

Liberalii din Timiș atrag atenția asupra riscului de monopolizare a deciziilor în ceea ce privește transportul public periurban și județean, iar monopolul, spun ei, nu se limitează la decizii politice, ci ajunge să afecteze mii de timișeni, elevi și angajați, care riscă să nu mai aibă cu ce să efectueze deplasările între Timișoara și alte localități.

„Un exemplu clar de monopolizare este chiar ignorarea solicitării administrației județene de a fi acceptată în ADI SMTT. CJ Timiș a făcut această solicitare acum mai bine de un an, dar aceasta a rămas fără răspuns, semn că se dorește menținerea unui sistem care să perpetueze ideea unui monopol politic, controlul total fiind la Timișoara, mai precis la pixul viceprimarului Ruben Lațcău, deși se plătesc contribuții financiare și de către celelalte localități din SMTT. Chiar dacă au fost stabilite întâlniri de lucru între consilierii din CJ și cei de la SMTT, au fost cazuri când discuțiile au fost boicotate, din partea Primăriei Timișoara nefiind niciun reprezentant”, declară consilierii județeni liberali.

Aceștia mai atrag atenția că prin refuzul ilegal, repetat și constant de a supune la vot solicitarea de aderare la asociație, solicitare votată în ianuarie 2022 în plenul județean, se blochează intenția administrației de a sprijini Primăriile prin decontarea transportului pentru elevi.

PNL Timiș transmite că îl susține pe primarul liberal din Ghiroda, Ionuț Stănușoiu, în demersurile sale și în solicitările adresate Societății Metropolitane de Transport Timișoara de adoptare a unui nou statut, „unul care să fie actualizat cu nevoile planului de transport județean”, și își exprimă speranța că decizia viceprimarului Timișoarei Ruben Lațcău de a sista transportul urban către Ghiroda „nu are legătură cu faptul că în 29 iunie va fi prima înfățișare în instanță în procesul deschis de UAT Ghiroda pentru a contesta decizii ale SMTT”.

Intrarea în Societatea Metropolitană de Transport Timișoara a CJ Timiș va însemna o împărțire onestă și echitabilă a deciziilor, afirmă consilierii județeni liberali: „Nu înțelegem reticența celor de la Timișoara de a extinde această asociație. Probabil nu doresc să își piardă influența în stabilirea traseelor de transport.”

 

 

Biroul de Presă PNL Timiş

Email: presa.pnltimis@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/PNL.Timis

 

Print Friendly, PDF & Email