Consilieri PSD Timişoara: “Primarul Dominic Fritz, tot mai depășit și mai novice”

Primarul Dominic Fritz este acuzat de grupul de consilieri locali ai PSD Timișoara că se dovedeşte, pe zi ce trece, “mai depășit și mai novice” în a administra problemele curente ale Timişoarei. Aceştia îi cer să demită în aceste zile toate Consiliile de Administrație ale tuturor societăților Primăriei Timişoara.

 

Grupul de consilieri locali ai PSD Timișoara, acuză administraţia Fritz că a reușit ca, în numai patru luni de mandate, “să bage un întreg oraș în depresie”: “S-au tăiat majoritatea investițiilor în curs de implementare (fără să se propună nicio alternativă), s-au adus persoane în Primărie paralele cu administrația publică locală, s-au numit persoane cu un trecut penal în funcții publice, s-au perpetuat greșelile manageriale ale vechii administrații în privința societăților comerciale (fostele regii autonome) din subordinea Municipalității. Nici până în prezent primarul Dominic Fritz nu a venit în fața Consiliului Local și a opiniei publice cu o situație la zi a acestor societăți, aflate majoritatea dintre ele, în pierdere și, mai ales, cu soluții realiste de redresare. În afara unui nesigur și futurist «concordat preventiv» nu există nimic notabil din partea Primăriei Timișoara în acest domeniu”, acuză consilierii locali PSD Timişoara Radu Țoancă, Andra Lăpădatu şi Ioan Szatmari.

Aceştia îi cer primarului Dominic Fritz „să se trezească la realitate din reveriile electorale” și să dea dovadă că dorește, cu adevărat, reformarea profundă și rentabilizarea acestor societăți comerciale: “Îi solicităm domnului primar și majorității politice pe care o reprezintă să demită în aceste zile toate Consiliile de Administrație ale tuturor acestor societăți (cu excepția Aquatim) prin intermediul Adunării Generale a Acționarilor, care este compusă din cei 27 de consilieri locali. Noile Consilii de Administrație să fie mandatate de AGA să demită directorii și conducerile societăților din subordinea Consiliului Local Timișoara, în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanta corporativă a intreprinderilor publice, pentru neîndeplinirea mandatelor asumate.”

Consilierii PSD spun că acest lucru ar fi trebuit făcut de echipa Fritz în prima zi de la instalarea în fruntea unei Primării, pe care o criticase în campanie tocmai pentru dezastrul managerial și politizarea excesivă de la firmele Municipalității, aflate de mulți ani în pierdere economică.

“Nu este târziu nici acum să se dea semnalul unei reformări profunde a administrației timișorene, iar grupul de consilieri municipali ai PSD va iniția sau susține toate demersurile de acest gen”, mai transmite grupul de consilieri locali ai PSD Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email