Consilierii PSD Timişoara: „Dacă Primăria nu își rectifică politica economică, mai este doar un pas până la a se ajunge la o criză financiară”

Consilierii locali ai PSD Timișoara solicită Primăriei să comunice datoriile pe care instituția le are, pentru plata subvențiilor sau contravaloarea serviciilor prestate de către societățile din subordine.

 

Într-o interpelare adresată Primăriei Timişoara, grupul de consilieri locali ai PSD Timişoara, condus de Daniel Idolu, se declară îngrijorat de faptul că există grave probleme financiare cu care se confruntă de ceva vreme societățile comerciale aflate în subordinea Municipalităţii: Societatea de Transport Public Timişoara, Pieţe, Horticultura, Drumuri Municipale şi Colterm.

„În loc ca aceste probleme financiare să se redreseze și să permită desfășurarea activității în condiții de stabilitate economico-financiară, pe zi ce trece par să se adâncească și să atragă după sine agravarea situației în ansamblu”, spun consilierii locali PSD.

Aceştia susţin că la baza problemelor financiare stau datoriile pe Primăria Timișoara care le are față de acestea: „Creanțele societăților neîncasate de la Primărie au condus deseori la blocaje economice, creșterea dobânzii-creditor, întârzieri la plata salariilor.”

Consilierii sociali-democraţi se declară îngrijoraţi de comportamentul economico-financiar al Municipalităţii față de societățile comerciale al căror acționar majoritar este Consiliul Local Timişoara, comportament pe care îl numesc neadecvat. „Dacă Primăria nu își rectifică politica economică, mai este doar un pas până la a se ajunge la o criză financiară acută ce duce la situația incapacității de plată”, susţin consilierii PSD.

În calitate de acționari la aceste societăți”, consilierii locali ai PSD Timișoara solicită Primăriei să comunice în regim de urgență datoriile instituției înregistrate în 30 iunie, pentru plata subvențiilor sau contravaloarea serviciilor prestate de către societățile enumerate mai sus.

Print Friendly, PDF & Email